I den andra omgången av VM-kvalet har Ryssland en extremt tuff uppgift på Fisjt-stadion i Sotji när de gästas av Slovenien. Marknaden har ryssarna som favoriter till seger men i mitt tycke är detta ett vidöppet möte. Båda lagen kommer till matchen från varsin seger. Dock är det utan tvekan Slovenien som har imponerat mest i den första omgången, samt i slutet av förra året.

Det ryska landslaget innehåller knappast några stjärnnamn längre som sätter skräck i motståndarna. Tvärtom. Förutom Aleksandr Golovin, som spelar för Monaco i franska Ligue 1 så lirar de övriga ryssarna i fotbollsklubbar i hemlandet. Med det sagt har de alltså inte ens ett starkt lag på pappret för att kunna utmana stormakterna om titlar i ett mästerskap. Lägg därtill att formen är dålig, eftersom laget inför Malta-mötet hade spelat sex matcher utan vinst. Mötet mot Malta var spännande fram tills minut 89 då Aleksandr Sobolev gjorde segermålet 3 - 1. Men Ryssland har en stor ackilleshäl fortfarande och det är deras försvar.

Vid slutet av förra året, då Ryssland hade två omgångar kvar av Nations League, förlorade de först mot Turkiet med 2 - 3 och sedan Serbien med hela 0 - 5. Även innan dess släppte Ryssland in ett par mål för många, men att släppa in åtta mål på två matcher mot Turkiet och Serbien är under all kritik. Det är inget vidare heller att släppa in mål mot Malta. Problem kommer de definitivt att få mot stabila Slovenien, som kommer till matchen från att ha besegrat VM finalisterna Kroatien med 1 - 0.

Slovenien hade aldrig vunnit över Kroatien tidigare. Från start till slut krigade slovener hårt för laget och gav kroaterna inget lugn och ro alls. Med sitt höga presspel kunde de erövra bollen och ställa om snabbt, vilket resulterade i farliga omställningar och kontringar. Förutom att Slovenien är ett start kollektiv har de även fixstjärnor som Atletico Madrid målvakten Jan Oblak, samt Atalanta stjärnan Josip Ilicic och Parmas ytter Jasmin Kurtic. Bäst av allt är ändå försvaret, enligt mig, som endast har släppt in ett mål på nio (!) senaste landskamper. Wow! Slovenien är en tuff nöt att knäcka och har därmed en stor chans till poäng.

Därmed lägger jag ett spel på att Ryssland inte vinner denna match, utan att den slutar oavgjort eller med en Slovenien seger.

Speltips Ryssland - Slovenien:
X2 - odds 2.10 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Ryssland:
Anton Shunin, Fjodor Kudrjasjov, Georgiy Dzhikiya, Andrey Semenov, Mario Fernandes, Magomed Ozdojev, Daler Kuzyaev, Aleksandr Golovin, Artem Dzyuba, Rifat Zhemaletdinov & Jurij Zjirkov.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Slovenien:
Jan Oblak, Petar Stojanovic, Miha Blazic, Miha Mevlja, Jure Balkovec, Jaka Bijol, Sandi Lovric, Jasmin Kurtic, Josip Ilicic, Andraz Sporar & Miha Zajc.
---

This is the stats tab
This is the post tip