Speltips: Djurgården ht/ft till 1.72 hos bet365 (asian släppt nu så högre odds på ht finns)

______

En spännande match på g här? Ett Sandviken som spelar bländande fotboll och städar av lag efter lag i Ettan Norra mot ett Djurgården som visserligen inte fått spelet stämma lika bra i år men som ändå är ett topplag i Allsvenskan. Skrällvarning på förhand känns det som men förutsättningarna är lite olika när Sandviken haft kortare vila och lägger stor vikt på serien.

Sandviken kunde man tro skulle vara favoriter till att vinna denna säsong av Ettan Norra, men sanningen är att de rankades 4-5:a inför trots sin fjolårssäsong och en fortsatt stark trupp. Förra året slutade snöpligt med ett kval där de skakade om Örgryte rejält i sista mötet. Det gick inte vägen den gången men nu ska de undvika kvalet och gå rakt upp istället. De har byggt en långsiktighet i klubben med smarta värvningar både på spelar- och ledarsidan som givit resultat. Har ett par riktiga spetsspelare offensivt där John Junior Igbarumah toppar skytteligan i serien. Under sommaren gjorde de även klart med Alexandar Mutic från Motala som också ska bidra med en hel del mål. Laget kommer närmast från seriefinalen mot IK Nordic, en match där Nordic tar ledningen lite oväntat men där Sandviken kommer tillbaka och löser en bekväm seger med 3-1. De fyller på mycket i straffområdet och man märker hur svårt motståndarna har med att markera alla spelare som kommer in med fart och hur bra inspelen faktiskt är. Sandviken har stått för hela 48 mål hittills och det är inget snack om saken att de är vassa offensivt.

Djurgården har haft en lite mer stökig period. Först uttåg i Europa, följt av förlust mot IFK Göteborg och en situation kring Oliver Berg där han lämnade för Malmö FF. De fick i alla fall lite mer medgång igen efter att ha tagit en poäng nere i Malmö och kan nu blicka framåt mot resten av säsongen där det mer handlar om att befästa fjärdeplatsen alternativt med lite flyt närma sig topp tre. Tycker överlag Djurgården är ett starkt lag och lär kunna kontrollera matchen väl mot Sandviken, däremot får de se upp för snabba omställningar med sitt höga försvarsspel.

Truppstatus:
"– Lucas Bergvall, Carlos Moros Gracia, Oskar Fallenius, Elliot Käck, André Picornell, Joel Asoro och Pierre Neurath Bengtsson är de spelare som inte är tillgängliga för truppen" dif.se

Djurgården med starkt manskap vinner kontrollerat mot ett Sandviken som väntas rotera

Det väntas storpublik och ett förväntansfullt hemmalag som säkerligen tror att de kan skaka om Djurgårdens IF. De har gjort fina matcher i Svenska Cupen tidigare och var i gruppspel för två år sedan. Inför denna match är det dock kort vila eftersom de spelade match i söndags och har snart en ny viktig seriematch borta mot Vasalund. Räknar därmed att Sandviken kommer rotera en del av spelarna och i synnerhet ett par av nyckelspelarna. Sandviken har inte direkt någon “off”-knapp utan det är full fart hela vägen och med det ingår en del chanser för motståndarna men oftast gör de själva ett par mål. Nu är det desto tuffare motstånd än man är van vid och då får man inte ge bort samma typ av ytor. Tror ett starkt Djurgården som inser vikten av avancemang blir för tufft för Sandviken där serievinsten är av högsta prioritet.

Speltips: Djurgården ht/ft till 1.72 hos bet365 (asian släppt nu så högre odds på ht finns)
This is the stats tab
This is the post tip