På Mapei Stadium tar Sassuolo emot Napoli i den italienska Serie A. Båda lagen har gemensamt att de spelade utmärkt första delen av säsongen men har sedan årsskiftet inte klarat av att vara konsekventa. För Sassuolos del har det handlat om en formsvacka och för Napolis del har det varit så många skadeavbräck. Dock så börjar Napoli få tillbaka spelare från sjukstugan och därmed vinna sina matcher. Då Sassuolo fortfarande sliter med formen finns det en god chans för Napoli att segra.

Sassuolo vann säsongens första inbördesmöte i Neapel, men förra säsongen var det Napoli som vann båda ligamötena. Napoli ligger på en sjätte plats i Serie A tabellen, alltså på den sista Europa League kvalplatsen och har tre poäng upp till fjärde platsen - som innebär spel i Champions League. Sassuolo ligger på en åttonde plats och har hela åtta poäng upp till Napoli. Till denna match har Sassuolo fått vila i elva dagar, då bortamötet mot Torino ställdes in på grund av Covid 19 i Torinos trupp.

Formen i övrigt har varit sådär, där de nyligen har förlorat hemma mot Spezia och senast spelat oavgjort hemma mot Bologna - två lag som ligger på den nedre halvan av tabellen. Hemmaformen är inget att skryta om heller med en vinst, två kryss och två förluster på de fem senaste hemmamatcherna. Sassuolo har avbräck på fyra spelare i form en av försvarna Vlad Chiriches och Filippo Romagna samt mittfältarna Jerenie Boga och Mehdi Bourabia. Det är lika många avbräck som Napoli har i dagsläget.

Napoli har fått tillbaka stjärnanfallaren Dries Mertens som nätade i deras senaste ligamatch, som slutade 2 - 0 mot Benevento. Han har varit ett stort avbräck i offensiven. Napoli har ytterligare en seger bakom sig då de vann mot Granada hemma med 2 - 1 i Europa League, men åkte ändå ur turneringen. Därmed är det all fokus på ligaspelet. Mittbacken Kalidou Koulibaly drog på sig ett rött kort senast och missar matchen, precis som skadade Victor Osimhen, Andreas Petagna och Hirving Lozano.

Sassuolo spelar med en offensiv 4-2-3-1-uppställning, där de är farliga i offensiven. Å andra sidan är Napoli också målfarliga, som dessutom har en bättre form. Då Napoli spelar på en högre nivå samt har all fokus nu på Champions League platserna, med ett flertal spelare tillbaka från skador, ser jag dem som givna favoriter till att kamma hem samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Sassuolo - Napoli:
2 - odds 2.08 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Sassuolo:
Andrea Consigli, Rogério, Gianmarco Ferrari, Marlon Santos, Mert Müldür, Manuel Locatelli, Maxime Lopez, Grégoire Defrel, Filip Djuricic, Domenico Berardi & Francesco Caputo.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Nikola Maksimovic, Elseid Hysaj, Fabián Ruiz, Diego Demme, Matteo Politano, Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne & Dries Mertens.
---

This is the stats tab
This is the post tip