Tuff uppgift för Robin Quaisons Mainz.

Senaste möten

Mainz - Schalke 3-0
Schalke - Mainz 1-0

Mainz - Schalke 0-1
Schalke - Mainz 2-0

BUNDESLIGA

Gladbach - Schalke 0-0
Schalke - Bayern M 0-3
Schalke - Hertha Berlin 3-0
Paderborn - Schalke 1-5

Frieburg - Mainz 3-0
Mainz - Gladbach 1-3
Bayern M - Mainz 6-1
Mainz - Hertha Berlin 2-1

Tung seger för Mainz senast som därmed fick smaka på segerns sötma för första gången den här säsongen. Det var säkerligen ett tryck som släppte från bröstet på många efter 2-1 mot Hertha Berlin på hemmabana. Men nu väntar nästa svåra uppgift. Det är Schalke på bortaplan i Gelsenkirchen. Schalke har nu två raka segrar, 3-0 mot just Hertha och senast krossades Paderborn med 5-1 på bortaplan. Lagets form är gryende och Mainz har bara vunnit ett av 13 försök borta mot just Schalke. Det brukar dock inte bli målkalas när lagen möts. Sett till fem senaste mötena har fyra gått under 2,5 mål och en match, den senaste, slutade 3-0 till Mainz.

Jag tror vi får se ett Mainz som kommer hit för att täta till sitt försvar. Ett försvar som släppt till alldeles för mycket mål hittills. Närmare bestämt 13 mål på fyra matcher, men då var sex av dessa mot Bayern ska sägas. Oavsett vad så var nog segern mot Hertha senast av stor betydelse för lagets självförtroende. Mainz förstekeeper Müller är tillbaka i träning men det kan vara för tidigt. Annars är det inget nytt egentligen och förutsättningarna känns klara. Mainz är garanterat nöjda med 0-0 så länge det går och krysset är bra att ha med sig hem.

Preliminära elvor (Bundesliga,com)

Schalke: Nübel (c) – Kenny, Stambouli, Sane, Oczipka – Caligiuri, Serdar, Mascarell, Harit – Uth, Burgstaller
Out: Bentaleb (groin), Raman (ankle)

Mainz: Zentner – Pierre-Gabriel, St. Juste, Niakhate, Martin – Fernandes, Kunde, Latza (c) – Boetius – Quaison, Szalai
Out: Bell (ankle), Ji (knee), Mateta (knee)

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.70 hos LeoVegas , 888sport eller Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip