Mitt spel: Serbien att vinna båda halvlekarna till 1.80 hos bet365.

Serbien tar emot Litauen i lagens första match i detta EM-kval. Serbien kliver in som storfavoriter i detta möte vilket är fullt rimligt sett till båda lagens grundkvaliteter, men också sett till form.

Serbien är ett landslag som blandar och ger. När dem är bra, då kan man mäta sig med samtliga landslag i världen. När det dock inte riktigt klickar, då kan det bli precis vad som helst.
Serbien stod för ett väldigt misslyckat mästerskap där man fick respass redan i gruppspelet efter två förluster och ett kryss. Många hade god tro på Serbien under VM och det är lite det jag menar med höga toppar och djupa dalar.

Litauen har ett otroligt dystert landslags år bakom sig. TVÅ mål på deras senaste nio landskamper talar sitt tydliga språk och det förvånar mig om man kommer till den här landslagssamlingen med något självförtroende över huvud taget. Det senaste man har i tävlingsväg var ett uttåg ur Baltic Cup på straffar i semifinalen mot Island.

Klasskillnaden är tydlig

Serbien kommer till samlingen med så gott som samtliga spelare i gott slag. Dusan Vlahovic har haft en kämpig vinter/höst med en del skador, men är nu tillbaka i regelbundet spel. Mitrovic har gått fint med sitt Fulham och Milinkovic-Savic kommer från med en derby-seger i ryggen.

Mot ett Litauen som varken har spelarmaterialet eller formen som krävs tror jag på en enkel och rolig start på det här kvalet för Mitrovic och kompani. Jag tror på en komfortabel och relativt överlägsen seger, därför blir mitt spel Serbien vinna båda halvlekarna till 1.80 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip