I den första semifinal av den spanska cupen, Copa del Rey, har vi ett gigant möte på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla tar emot Barcelona. Det är ett möte mellan två riktigt formstarka lag. Sevilla har vunnit sina sju senaste matcher, i alla tävlingar, där de har hållit nollan i sex utav dessa matcher. För Barcelona del har det blivit sex segrar i rad, i alla tävlingar, om man räknar med förläningen i cupen också. Förutom att både Sevilla och Barcelona är urstarka framåt så är de även urstarka i sina försvar.

Sevilla har genom åren satsa på den spanska cupen, där de har vunnit den fem gånger, där tre av titlarna har kommit under de senaste elva åren. Denna säsong går dem all-in och kommer att ställa upp med sin bästa möjliga startelva. Laget har imponerat stort, där anfallaren Youssef En-Nesyri har nätat i massor. Samtidigt har laget försvarat sig på världsnivå och inte släppt in något mål i sina fem senaste matcher. Mittbacken Diego Carlos har kommit tillbaka efter Corona, samt att kollegan Jules Kounde har haft en lysande säsong. Även vänsterbacken Sergio Escudero var tillbaka senast. Det enda avbräcket är anfallaren Lucas Ocampos, som utgick skadad senast då han blev kapad av Getafe-backen Djene - men detta ska inte påverka Sevillas defensiv.

Barcelona kommer till matchen från en 3 - 2 seger borta mot Real Betis. Där vilade Barcelona sin fixstjärna Leo Messi, som fick hoppa in från bänken och göra ett mål. Barcelona har i denna turneringen tagit sina matcher två gånger till förlängning, när Cornella och Granada har stått på andra sidan planen, så de har inte imponerat helt i cupen. Ligaspelet har tagit en hel del energi av Barcelona spelarna, där de jagar Atletico Madrid i toppen av tabellen. Till denna match får Barcelona klara sig utan Gerard Pique igen, samt hans ersättare Ronald Araujo, men det finns fortfarande goda alternativ i mittlåset. Då Barcelona är medvetna om Sevillas framgångar tvivlar jag på att de kommer rivstarta denna match utan avakta till en början och spela försiktigt.

Sevilla har ett stort avbräck i kreatören Lucas Ocampos, som definitivt försvagar deras offensiv. Men laget har ett försvar på världsnivå så någon utklassning från Barcelona tvivlar jag starkt på. Det gäller också att få med sig ett så bra resultat som möjligt till returmötet på Camp Nou. Därför tror jag på en avaktande tillställning och att vi inte får se fler än två mål i matchen.

Speltips Sevilla - Barcelona:
Under 2,5 mål - odds 2.05 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Aleix Vidal, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Escudero, Joan Jordan, Fernando, Ivan Rakitic, Suso, Youssef En-Nesyri & Alejandro Gomez.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Junior Firpo, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Jordic Alba, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Pedri, Ousmane Dembele, Antoine Griezmann & Leo Messi.
---

This is the stats tab
This is the post tip