El Gran Derbi!

I en het derbymatch på Ramón Sánchez Pizjuán tar Sevilla emot Real Betis, i den spanska La Liga. Båda lagen har haft en lysande säsong hittills, där Sevilla ligger på en fjärde plats, som innebär spel i Champions League, medan Betis ligger på en sjätte plats, som är en kvalplats till Europa League. Det skiljer sex poäng till Sevillas fördel, som kommer till matchen från två raka ligaförluster - medan Betis har segrat i sina fyra senaste matcher. Båda lagen är taggade till tänder och mitt val faller på Sevilla.

Det går att argumentera att Sevillas fina form är på väg neråt, i och med att laget har blivit besegrat två gånger om mot formstarka Barcelona och senast borta mot Elche. Det går också att se det som att Barcelona gjorde lysande insatser och då är de svåra att spela mot, samt att Elche är pånyttfödda med en ny tränare och ett nytt spelsätt. Det råder ingen tvekan om vilka kvalitéer som finns i Sevillas breda trupp, som senast vände ett 0 - 2 underläge mot Dortmund i Tyskland till 2 - 2 i Champions League.

Denna vändning, även om den innebar att Sevilla åkte ur turneringen, betyder mycket då spelarna gick av planen med stolthet och energi. Sevilla har lyckats hitta en högre växel och resa sig ur formsvackor tidigare när det väl har gällt. De är obesegrat i sina fyra senaste ligamatcher mot Betis. Deras senaste inbördesmöte slutade 1 - 1 på Benito Villamarín. Sedan dess har Betis spelat upp sig och klättrat många placeringar i tabellen. De har hittat formen och har vunnit fem av sina senaste sex ligamatcher.

Men det såg inte så stabilt ut i Betis lägret senast mot bottenlaget Alaves, där Betis slarvade mycket och släppte in två billiga mål. Först fram mot slutet av matchen lyckades Betis resa sig och vinna mötet, tack vare sena mål från Joaquin och Borja Iglesias. Försvaret har länge varit ett problem i Betis och det är något som Sevilla kommer att ta vara på. I mitt tycke är Sevilla det klart bättre laget som har en stor chans att ta samtliga tre poäng. Därmed blir det ett spel på en rak Sevilla seger i matchen.

Speltips Sevilla - Betis:
1 - odds 2.10 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Sevilla:
Yassine Bono, Marcos Acuna, Diego Carlos, Jules Kounde, Jesus Navas, Joan Jordan, Fernando, Papu Gómez, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Suso.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Betis:
Joel Robles, Emerson, Aissa Mandi, Víctor Ruiz, Juan Miranda, Aitor Ruibal, Guido Rodriguez, Nabil Fekir, Andres Guardado, Sergio Canales & Borja Iglesias.
---

This is the stats tab
This is the post tip