Europa League mästarna Sevilla har en relativ enkel match framför sig när Celta Vigo gästar dem på Ramón Sánchez Pizjuán. Efter en mindre bra start på säsongen har Sevilla steppat upp och tagit en välförtjänt seger senast i ligan. Där visade Sevilla stort självförtroende och spelövertag och jag är övertygad på att de kommer fortsätta rida på den vågen ett bra tag. Gästerna Celta Vigo, som har gjort det till en vana att kriga om sin överlevnad, har återigen hamnat i bekymmer med förluster i ryggen.

I och med Europa League spelet har Sevilla spelat mindre antal matcher än de övriga lagen. Sevilla är ändå, i mitt tycke, klart det fjärde bästa laget i La Liga. Efter sju spelade omgångar har det blivit tio poäng bara, med tre segrar, ett kryss och tre förluster - men formkurvan pekar uppåt. Förlusterna kom efter varandra mot Granada, Eibar och Athletic Bilbao, men senast mot Osasuna blev det en 1 - 0 seger. I Champions League har det gått bra, där Sevilla har sju poäng efter tre spelade gruppspelsmatcher.

Även om Sevilla inte har hittat sin drömform så räcker det spelet som de visade upp mot Osasuna gott och väl för att ta samtliga tre poäng mot Celta Vigo, som bara har kammat hem sju poäng efter nio matcher - och ligger på en 17:e plats i tabellen. Celta Vigo har i flera år nu knappt överlevt och de verkar gå samma öde igen, med tanke på att de bara är en poäng ovanför nedflyttningen. Den usla starten har gjort att ledningen har sparkat tränaren Oscar Garcia och tagit in Eduardo Coudet i stället.

Eduardo Coudet har tidigare tränat Rosario Central, Club Tijuana, Racing Club och Internacional, men 46-åringe argentinaren har ingen europeisk erfarenhet. En bortamatch mot Europa League mästarna är oerhört tufft för alla lag och Eduardo Coudet har knappast hunnit spela ihop laget ännu. Sevilla kommer till start utan Carlos Fernandez tjänster på grund av Corona, samt Jesus Navas och Suso på grund av skador. I Celta Vigo är det skadeavbräck på Emre Mor, Kevin Vazquez och Sergio Alvarez.

Trots ett tränarbyte är jag övertygad om att Celta Vigo kommer att få det jobbigt hela denna säsong. Det underlättar inte heller att Sevilla har hittat formen och måste plocka trepoängare för att inte tappa mark till Europa platserna. Celta Vigo väger helt enkelt lite för lätt här och har inte det som krävs för att stoppa Sevilla. Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Sevilla - Celta Vigo:
1 - odds 1.70 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Tomas Vaclik, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Oliver Torres.

Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ruben Blanco, Lucas Olaza, Jeison Murillo, Joseph Aidoo, Hugo Mallo, Renato Tapia, Brais Mendez, Nolito, Denis Suarez, Santi Mina & Iago Aspas.
---

This is the stats tab
This is the post tip