Sevilla har hittat formen och radat upp sex raka vinster, i alla tävlingar, när de tar emot Getafe hemma på Ramón Sánchez Pizjuán. Tre av segrarna har kommit i den spanska cupen, där Sevilla har roterat i truppen, mot Leganes, Valencia och Almeria. De övriga tre segrarna har kommit i ligan mot Alaves, Cadiz och Eibar. Gästerna Getafe blev i sin senaste bortamatch totalt överkörda av Athletic Bilbao. Sannolikheten att Getafe åker hem med några poängs alls med sig från detta möte är oerhört liten.

Sevilla, som ska möta Dortmund i Champions League, den 17:e februari, har klarat av att prestera i samtliga tävlingar. De har tagit sig till semifinal i den spanska cupen, där de har blandat avbytarna med några nyckelspelare. Truppen har känts fräsch och utvilad, vilket också har speglats i deras resultat. Ett flertal spelare som Lucas Ocampos och Jules Koundé har steppat upp, samt Youssef En-Nesyri som inte bara öser in mål utan även hattricks. Formen är verkligen på topp i nästan hela truppen.

Till denna match finns det avbräck på mittfältaren Ivan Rakitic, som har dragit på sig fem gula kort och är avstängd. Lagkaptenen Jesus Navas är skadad. Marcos Acuña som har agerat ersättare åt vänsterbacken Sergio Escudero är skadad, men Sergio Escudero är tillbaka. Getafe kommer till start utan mittfältaren Mauro Arambarri, som också är avstängd, samt att Mathias Olivera, Enes Unal, Dario Poveda och Cucho Hernandez är fortsatt skadade. Så det är avbräck i Getafes trupp också.

Getafes formkurva pekar starkt neråt, efter att först ha blivit förnedrade av Athletic Bilbao i 1 - 5 förlusten, för att sedan spela mållöst hemma Alaves - som var formsvaga och hade fyra raka ligaförluster innan mötet. I mitt tycke blir det oerhört svårt för Getafe att stoppa Sevilla. Det är väldigt svårt att blunda för Sevillas fantastiska form, där de har radat upp segrar och har ett flertal spelare som lirar på världsnivå för tillfället. I och med en ny seger kan Sevilla klättra upp på en andra plats i La Liga tabellen.

Speltips Sevilla - Getafe:
1 - odds 1.80 hos SpeedyBet , Bethard & FastBet .

bet365 & Unibet streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Sergio Escudero, Diego Carlos, Jules Kounde, Aleix Vidal, Joan Jordan, Nemanja Gudelj, Oliver Torres, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Suso.

Bekräftad startelva - Getafe:
Ruben Yanez, Damian Suarez, Sofian Chakla, Dakonam Djene, Allan Nyom, David Timor, Nemanja Maksimovic, Marc Cucurella, Takefusa Kubo, Carles Alena & Jaime Mata.
---

This is the stats tab
This is the post tip