Unibet livestreamar matchen.

På Ramon Sanchez Pizjuan har vi ett riktigt spännande möte i den spanska La Liga då Sevilla tar emot Real Sociedad. Marknaden har Sevilla som en favorit till strax under dubbla pengar, men där finns inget värde att hämta alls. Real Sociedad har varit stekheta och gått från klarhet till klarhet, medan Sevilla efter en drömstart har tappat formen på sistone. Därutöver har Real Sociedad spelat en schysst fotboll så det finns ett värde att de fortsätter göra det även i denna match, utan många kort.

Domaren Javier Alberola Rojas har fått äran att döma denna match. Själv är jag mäkta imponerad över hans insats och tycker att det är bara en tidsfråga innan han får även internationella uppdrag. Denna säsong har han dock endast fått döma La Liga och gjort det riktigt bra. Med det menar jag att han har haft fullständig kontroll över matchen och till skillnad från många av hans kollegor inte behövt vifta med gula kort för varendaste omställning, kontring eller tackling. Alberola har haft full kontroll.

Endast i den första matchen som han har dömt mellan Leganes och Osasuna delades det ut många kort. Det blev fem gula och ett rött kort. Därefter fick han döma Valencia och Mallorca och delade ut endast ett gult kort. Nyligen dömde han Levante och Eibar, där det endast blev två gula kort totalt i matchen. Utseendemässigt är Alberola vältränad och ser mer ut som en kroppsbyggare än en fotbollsdomare. Detta spelar roll eftersom många spelare visar respekt för honom och minimerar tjafset.

När det gäller Sevilla så är laget lite i gungning, efter två raka förluster hemma mot Real Madrid med 0 - 1 och Eibar borta med 2 - 3. Dock är det harmoni som råder i Real Sociedad som har inlett ligan med en förlust, ett kryss och fyra vinster. Real Sociedad kommer till denna match med tre raka segrar mot Atletico Madrid, Espanyol och Alaves. Under denna säsong har inte Real Sociedad behövt dra på sig många kort för att lyckas spela så här bra heller. Detta är resultatet av kort så här långt:

Valencia: 4 gula kort.
Mallorca: 2 gula kort.
Bilbao: 2 gula kort.
Atletico Madrid: 1 gult kort.
Espanyol: 0 gula kort.
Alaves: 1 gult kort.

Alltså, på tre senaste matcher har Real Sociedad endast två gula kort. Marknaden har lagt linan på över/under Real Sociedad kort på 2,5 till antal. Detta anser jag är en för hög lina, med tanke på hur fair de har spelat och att domaren Alberola inte viftar med korten så mycket, utan hellre diskuterar situationer och lyckas lugna ner spelarna. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.79 på att Real Sociedad drar på sig max två kort i matchen och lägger ett spel på Real Sociedad under 2,5 kort i matchen.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Sevilla:
Tomas Vaclik, Sergio Reguilon, Jules Kounde, Diego Carlos, Jesus Navas, Ever Banega, Fernando, Oliver Torres, Nolito, Luuk De Jong & Lucas Ocampos.

Bekräftad startelva Real Sociedad:
Moya, Joseba Zaldua, Diego Llorente, Aritz Elustondo, Nacho Monreal, David Zurutuza, Igor Zubeldia, Martin Odegaard, Willian Jose, Adnan Januzaj & Mikel Oyarzabal.
---

This is the stats tab
This is the post tip