Midtjylland jagar Bröndby och Silkeborg har fortfarande en liten chans på slutspelet.

Senaste möte
Midtjylland - Silkeborg 2-0

SUPERLIGAN
2. Midtjylland 23 17 2 4 55:26 53
10. Silkeborg 23 8 3 12 29:43 27

Silkeborg hemma
11 6 2 3 20:18 20

Formen
F, V, O, V, O

Senaste match
Nordsjälland - Silkeborg 3-1

Midtjylland borta
11 7 1 3 21:13 22

Formen
F, V, V, V, F

Senaste match
Midtjylland - Bröndby 0-1

Midtjylland har anfallsproblem. Efter att man sålt Alexander Sörloth till England och fått sin näst bästa anfallare Paul Onuachu skadad, så är man således inte lika heta framåt. Nu har men pressen på sig i kväll då Bröndby - som man torskade mot i förra omgången med 0-1 på hemmabana - leder tabellen med tre poäng.

Möter Silkeborg som man slog med 2-0 i hemmamötet. Ett Silkeborg som drar fördel av sin konstgräsplan. Hemmalaget har faktiskt bara torskat tre av sina elva matcher där, och med två omgångar kvar av grundserien efter denna, så finns fortfarande en liten chans att nå upp till sjätteplatsen (fyra poäng) som ger slutspel, den så kallade "mästerskapsserien". Motivation finns således.

Men helt klart är att Silkeborg kommer att backa hem och satsa på kontringar här. Midtjylland är för bra för att ge fritt utrymme för kontringar. Jag tror att det laget som tar ledningen kommer vara försiktiga framåt med tanke på sitt tabelläge - och med tanke på att Midtjylland inte har så många naturliga målskyttar tillgängliga så kan det bli, precis som i matchen mot Bröndby, svårt att få in bollarna framåt.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Silkeborg IF (4-2-3-1): Friis Jensen - Gammelby, Gertsen, Jakobsen, Nambishi - Moro, Sloth - Rodic, Skhirtladze, Rochester - Nilsson

Saknar: Gustav Dahl, Tobias Salquist, Mikkel Cramer, Mate Vatsadze. Thomas Norgaard (avstängd)

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Korcsmar, Sviatchenko - Døhr Thychosen, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Onyeka, Wikheim, Duelund

Saknar: Paul Onuachu, Rilwan Hassan. Markus Halsti

SPELTIPS
Spelar under 3 mål asian till 2.00 hos Unibet (2/5 units). Pengarna åter vid exakt tre mål i matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip