Fredagsmatchen i den danska Superliga hämtas från JYSK Park där Silkeborg gästas av Vejle BK. Två lag som ligger i botten av tabellen med noll intjänade poäng, efter första två omgångar. Ändå är det en klasskillnad mellan Jylland rivalerna, där Silkeborg är numret större och får därmed mitt speltips mot nykomlingen Vejle.

Med tanke på vilka och hur många chanser som Silkeborg skapade i debut mot Bröndby är det märkligt att de inte fick med sig några poäng. Det började bra med ett ledningsmål, signerat Tonni Adamsen. Dock släppte Silkeborg in två mål, trots ett större bollinnehav och hela 23 skott mot mål, varav 10 på mål. Ett stort bollinnehav hade man även mot Midtjylland, men släppte även då in två baljor.

Lättare motstånd väntar mot Vejle, som har förlorat sina matcher på ett helt annat sätt. Mot AGF Århus skapade Vejle knappt något och fick Tobias Lauritsen utvisad efter en timmes spel. Desto bättre spelade Vejle sedan i hemmamötet mot FC Köpenhamn och fick till och med hjälp av ett självmål - men släppte också in tre mål innan fulltid. Även i detta möte kommer Vejle mest fokusera på försvarsspelet.

Ny Silkeborg dominans?

Då Silkeborg har haft marginalerna emot sig är det bara en tidsfråga innan det lossnar. Förmodligen i nästa omgång, mot ett betydligt sämre lag, som knappast kommer klara av att hålla tätt bakåt.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Silkeborg vinner matchen över Vejle.

Speltips Silkeborg - Vejle:
1. Odds 1.75 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.
This is the stats tab
This is the post tip