Viktig match för båda lagen - där det sämre av lagen har haft stora offensiva problem.

Senaste möten
Piteå - Skellefteå 0-2
Skellefteå - Piteå 1-1

DIV 2 NORRA SVEALAND
1. Piteå 6 5 1 0 17:8 16
11. Skellefteå 6 1 1 4 3:11 4

Skellefteå hemma
3 1 1 1 3:4 4

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
Boden - Skellefteå 2-0

Piteå borta
3 2 1 0 9:7 7

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Piteå - Stöde 3-0

Enkelserie i division 2 gör att varje match är lite som en VM-final.
För Skellefteås del har säsongen så här långt varit en besvikelse. Fyra torsk av sex möjliga där alla förluster inneburit att Skellefteå inte gjort ett enda mål framåt. Nu kommer laget från 0-2 hemma mot fyran Friska Viljor och torsk med samma siffror mot trean Boden. Anfallsspelet har verkligen varit ett stort problem så här långt med bara tre gjorda mål på sex matcher. Annars har Skellefteå inget dåligt lag på pappret. Flera spelare med division 1-rutin som Ilir Terbunja, Linus Almqvist och kapten Radoslaw Erlich. Man har helt enkelt inte fått helheten att stämma och lider av en trubbig offensiv.
Inför detta derby är självförtroendet således inte på absolut topp.

Och jag är inne på att tiden är för knapp för att rätta till det som krävs mot ett Piteå som har division 1 som syns bortom horisonten.
Laget kommer till Skellefteå med tre raka segrar: 3-0 mot Notviken, 3-2 mot Täfteå och senast klara 3-0 mot Stöde som också aspirerar om seriesegern. Jag tror inte att Piteå kommer underskatta Skellefteå heller för de hade tufft mot detta lag i fjol där det bara blev en pinne på två matcher.
Enligt mina rapporter ska Piteå komma med mer eller mindre fullt lag hit och jag tror att det räcker den här torsdagsaftonen. Laget leder tabellen med en poäng före IFK Östersund och med tre poäng före Boden och Friska Viljor. Viktigt, viktigt att fortsätta vinna således.

SPELTIPS
Inget all in-spel men en sund tvåa sett till Skellefteås svaga anfallspel, självförtroende och att Piteå går som tåget och kommer gå för tre poäng. Plockas till 2.03 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip