VM-bronsmedaljörerna Belgien reser på måndagen till Skottland för en knepig bortamatch.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.90 Bethard , FastBet , SpeedyBet .

Belgien toppar gruppen med maximala femton poäng. 15-1 i målskillnad. Fyra av fem matcher har innehållit över 2,5 mål.
Ryssland skuggar med tolv inspelade poäng. Kazakstan ligger trea med sju, en poäng bättre än Skottland.
Skottarna har sex poäng och 5-9 i målskillnad, fyra av fem matcher har gått över 2,5 mål för deras del.

Visst finns chansen att Skottland kan Nations League-kvala sig till EM. Men här och nu är det ett intressant tabelläge som gör att Skottland måste vinna här om de vill nå EM via det här kvalet. Kryss är inte bra nog, helt enkelt. Uppgiften de ställs inför är såklart tuff:
Hazardbröderna är inte med, men i truppen finns å andra sidan Kevin de Bruyne, Lukaku, Mertens, Carrasco, Chadli, Tielemans, Batshuayi m.fl. Mängder av offensiv kvalitét i ett lag som öser in mål. Gjort mål i 29 av de senaste 30 tävlingsmatcherna. En bra dag med fullt påkopplade belgiska spelare kan de slå en 2,5-lina mot sånt här motstånd på egen hand.

Samtidigt tycker jag Belgien stundtals visat upp en defensiv sårbarhet. En del minns kanske hur Schweiz slaktade Belgien med 5-2 i Nations League exempelvis. Visserligen bara ett insläppt mål hittills i kvalet, men spelschemat har varit rätt tacksamt (förutom den här matchen har belgarna även kvar Ryssland och Kazakstan på bortaplan).

Skottland har en okej offensiv också tycker jag. PL-assistkungen Fraser, överlappande Liverpool-Robertson, Aston Villas McGinn och Championshipmålkungen McBurnie (nu i Sheffield) finns att tillgå. Brukar kunna stå upp okej på hemmaplan, där de bland annat spelade 2-2 mot England i VM-kvalet. Defensiven är dock darrig och Championship-stabbig. Svårt att se laget hålla belgarna borta från målchanser.

Men jag väljer ändå överspelet då jag tror på hygglig chans för bägge lagen att näta. Kryss är inte bra nog för skottarna, så inte landar vi på 1-1 här? För mig ligger resultat som 1-2, 1-3 eller 2-3 nära till hands.

This is the stats tab
This is the post tip