På Eden Arena tar Slavia Prag emot Midtjylland i den sista kvalomgången till Champions League. Detta är det första mötet av två, där Slavia Prag får inleda på hemmaplan. Slavia Prag har varit extremt svårslagna på sitt hemmaplan under de senaste åren och fortsätter att vara det även under inledningen av denna säsong. Gästerna har inte alls spelat lika bra inledningsvis, där de har tappat poäng mot enkelt motstånd. Så detta blir en väldigt tuff uppgift för danskarna och jag kan inte se dem ta poäng.

Då Slavia Prag och den tjeckiska ligan är högre än Midtjylland och den danska ligan blir detta Slavia Prags första motståndare i kvalet. Förra säsongen vann de komfortabelt före Plzen. Det var just hemmaspelet som dominerade totalt. På 18 spelade hemmamatcher blev det 15 segrar, 3 kryss och inga förluster. Två av kryssen kom sent mot Plzen och Sparka Prag, när Slavia Prag redan hade avgjort ligan. Under denna säsong har Slavia Prag krossat med 3 - 0 och Teplice med 5 - 1. Det är stabilt!

Midtjylland har kvalat sig till detta möte genom att besegra Ludogorets med 1 - 0 och Young Boys med 3 - 0. Det är mycket imponerande att slå dessa två lag, utan att släppa in något mål. Förra säsongen vann de med 82 poäng, efter 36 omgångar. Denna säsong dock har börjat segt. Först blev det en 0 - 2 förlust borta mot Sönderjyske i premiären, där Midtjylland studsade tillbaka och vann nästa match, hemma mot Lyngby - utan att imponera. Spelarna har varit ringrostiga och inte på alerten.

Så Midtjylland kommer att få det väldigt tufft mot Slavia Prag. Det som har imponerat allra mest med Slavia Prags hemmastatistik från förra säsongen är att de bara släppte in 3 mål på 18 matcher. Framåt nätade de 40 gånger, så det visar verkligen vilken maskin Slavia Prag är, som förtjänar att spela ute i Champions League. Vägen dit är genom Midtjylland och jag ger Slavia Prag goda möjligheter till att få med sig en väldigt bra start i kvalet. Därmed spelar jag på att Slavia Prag vinner det första kvalmötet.

Speltips Slavia Prag - Midtjylland:
1 - odds 1.83 hos 888sport , Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Slavia Prag:
Ondrej Kolar, Vladimir Coufal, David Hovorka, David Zima, Jan Boril, Tomas Holes, Lukas Masopust, Nicolae Stanciu, Petr Sevcik, Peter Olayinka & Stanislav Tecl.

Bekräftad startelva - Midtjylland:
Jesper Hansen, Paulinho, Alexander Scholz, Erik Sviatchenko, Joel Andersson, Evander Ferreira, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Awer Mabil, Sory Kaba & Anders Dreyer.
---

This is the stats tab
This is the post tip