1/2 spel in i går. Över 2,5 och BLGM satt snabbt mellan DIF och MFF, medan Roma inte förmådde att besegra Fiorentina. Hoppas på slantar in i kväll när formstarka Nyköpings BIS besöker jumbon Sleipner i division 1 Norra.

Vårens möte
Nyköping - Sleipner 2-0

DIV 1 NORRA
5. Nyköpings BIS 18 8 6 4 31-19 12 30
14. Sleipner 18 3 2 13 23-40 -17 11

Sleipner hemma
9 3 1 5 16-15 1 10

Formen
V, F, F, F, V

Senaste match
Sleipner - Piteå 3-0

Nyköping borta
9 4 2 3 17-12 5 14

Formen
V, V, V, V, F

Senaste match
Nyköping - Enskede 3-0

Två lag i olika delar av tabellen. Om vi börjar med Nyköping så är man på femteplats och i och med kvällens hängmatch har laget chansen att kliva upp på tredjeplats, om de vinner med mer än ett måls marginal. Går inte att göra annat än lyfta på hatten för coach John Wall och hans Bissarna. Kommer till matchen i strålande form. Fyra raka segrar med Svenska Cupen-framgången mot (ett ordinarie) AFC United från Superettan inkluderat. Nyköping kan egentligen spela utan press dessutom, då första- och andraplatsen i serien verkar stå mellan Vasalund och Brommapojkarna. Bissarna kan sikta på att komma så högt som möjligt där bakom och bygga en grund inför nästa år. Saknar duktige amerikanen Romain Gall som är avstängd, annars ordinarie.

Om vi tittar på Sleipner så kommer Norrköpingslaget från en skön 3-0-seger mot nästjumbon Piteå. Backade fel lag den gången, men fick höra att gästerna gjorde en riktig plattmatch. Säkert en mental aspekt i det pressade läget, då PIF inte hade räknat med att slåss om kontraktet på det här desperata sättet. Ett helt annat lugn i Bissarnas verksamhet och därför bör de egentligen bara kunna fortsätta spela sin fotboll utan att känna press över axlarna. Med bättre lag än Sleipner ska det räcka tycker jag. Sleipner har ett par avbräck (som vanligt) där tre gubbar får ses som killar vilka hade platsat i elvan. Riki Cakic är avstängd, Hampus Näsström och Calle Appelquist osäkra på grund av sjukdom, Martin Andersson out med virussjukdom och Linus Hellman, Hampus Boiertz, Eric Mattson Vahlkvist och Kasper Ringqvist borta sedan tidigare.

SPELTIPS
Backar Nyköping till 1,80 hos William Hill (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip