Glädjande att se Randers gå in till fina 1,96 hemma mot Lyngby (2-0). Magkänslan är bra även i eftermiddag när division 1-jumbon Sleipner tar emot nästjumbon Piteå.

Vårens möte
Piteå - Sleipner 2-1

DIV 1 NORRA
13. Piteå 17 4 3 10 23-34 -11 15
14. IK Sleipner 17 2 2 13 20-40 -20 8

Sleipner hemma
8 2 1 5 13-15 -2 7

Formen
F, F, F, V, F

Senaste match
Vasalund - Sleipner 6-2

Piteå borta
9 1 1 7 8-21 -13 4

Formen
V, O, F, F, F

Senaste match
Piteå - Forward 5-0

Det börjar verkligen brännas i bottenstriden och skulle Sleipner förlora i eftermiddag är nog division 1-kontraktet definitivt kört. Känns ju redan som att så är fallet med blott 8 poäng inspelade på 17 matcher och tio poäng upp till säker mark, med tre lag ovan sig. Inget talar för att Sleipner ska vända det här, laget åkte och torskade med 6-2 mot Vasalund på bortaplan, där man bland annat släppte in fyra mål på fem (!) minuter. Jag tror att laget får det tufft även i dag när nästjumbon Piteå kommer på besök. Det skiljer visserligen bara sju poäng mellan klubbarna, men tittar vi spelare för spelare och truppstatus är skillnaden större än vad tabellen visar tycker jag. Piteå gjorde en stark debutsäsong i ettan förra året, och både jag och många andra trodde att kontraktet skulle vara minst lika säkert i år. Med nio omgångar kvar är så icke fallet.

Piteå har tre poäng till säker mark och måste fortsätta vinna. Jag skriver fortsätta eftersom man kommer från en blytung 5-0-seger hemma mot BK Forward (som mister Tobias Holm snyggt förutspådde). Det stod 0-0 i paus men i andra lossnade det med besked. Komey, Kallay, Cunningham X2 och Burgin såg till att fixa tre mycket viktiga poäng. Har lyssnat av truppstatus och Piteå kan ställa samma lag på benen som sist. En stor anledning varför det gått dåligt för Norrlandsgänget i år stavas skador. Nu är det bara Robert Hammarstedt som är out, i övrigt full trupp där en fulltränad Yanku Marrah bidrar på centralt fält. Sleipner då? Både Mikael Mattsson och Riki Cakic är avstängda och är två tunga avbräck. Martin Andersson är sjuk, och flera andra är borta sedan tidigare. Detta innebär att Andreas Lind dammas av och ställer upp pga alla bortfall, dessutom kallas en 15-åring upp från egna led.

SPELTIPS
Piteå bör vinna den här matchen om man kan prestera samma fotboll som mot Forward senast. Raka tvåan finns till 2,05 hos Ladbrokes och bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip