Premiär i Danmark!

Förra säsongen
Midtjylland - Sönderjyske 3-0
Sönderjyske - Midtjylland 0-2

SUPERLIGAN 2019/20
1 Midtjylland 26 21 2 3 42 14 +28 65
11 SønderjyskE 26 6 9 11 31 44 −13 27

Försäsongen

Sönderjyske - Silkeborg 1-3
Sönderjyske - Fredericia 2-3
St Pauli - Sönderjyske 1-0

Reims - Midtjylland 3-1
Ludogorets - Midtjylland 0-1 (Champions League-kval)
Midtjylland - Fredericia 5-1
Odense - Midtjylland 2-2

Storstilad serieseger förra säsongen där Midtjylland kunde jogga hem ligan nio poäng före tvåan FC Köpenhamn. Det är nog så att klubben är favorit att försvara ligan i år också. FC Köpenhamn har förstärkt och har ett bra lag, men Midtjylland har sett fina ut på försäsongen och segern mot Ludogorets i den första CL-kvalrundan var stark. Fredagens ligapremiär följs av fortsatt CL-kval nästa vecka mot Young Boys. Så detta blir ett - utöver att man såklart vill få en positiv start på ligaspelet - viktigt genrep inför matchen mot schweizarna. CL-kvalet spelas i enkelmöten även i denna runda så det går inte att ta lätt på den matchen om man säger så. Tung värvning i anfallaren Siesto som gjorde succé 2016.

Sönderjyske slutade elva förra säsongen och har inte mycket att stoltsera med på försäsongen. Torsk i regel och två av dessa mot lag från motsvarande Superettan. Nej, jag har svårt att se något annat än att Midtjylland vinner här. Det är så pass stor skillnad på lagens kvalitet och Midtjylland är dessutom inne i tävlingssäsong redan i och med CL-kvalet.

Jeppe Simonsen, Marc Pedersen, Jannick Liburd och Mads Hansen saknas för Sönderjyske.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

SønderjyskE (3-5-2): Lawrence – Gartenmann, Kanstrup, Banggaard – Bah, Hassan, Mpindi, Albæk, Dal Hende – Jacobsen, Eskesen

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Cajuste, Onyeka – Dreyer, Kraev, Mabil – Kaba

SPELTIPS
Jag spelar Midtjylland asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 2.05 hos Unibet LeoVegas 888sport Casumo och bet365 (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip