Southampton över 11,5 skott spelas.

The Saints, som de så fint kallas, har efter en sämre start tagit två segrar, varav den ena var mot just Brighton i cupen. Senast var det en fin skalp när man bortaslog Crystal Palace med 2-0. Landslagsuppehållet kom aningen fel för man var på gång med formen men eftersom det inte kryllar av landslagsspelare i den här truppen så har laget fortsatt kunnat träna tillsammans.
Lite anfallsproblem har det varit under veckan men alla tre - Austin, Long och Ings - har blivit godkända och ska vara tillgängliga till den här matchen.

Brighton är ett rätt tråkigt gäng. Det finns ingen som sticker ut något nämnvärt utan ett kollektiv som tar sina poäng - främst på hemmaplan. Bortaplan har man det betydligt tuffare. Börjat säsongen med två förluster och självförtroendet finns inte där när man lämnar Amex Stadium. Men spelar mer försvarsspel på bortaplan och låter motståndarna ha mer boll.

Watford fick iväg 19 skott i deras möte mot Brighton. Fulham hade 10 skott men det var på Amex Stadium och det gör som sagt stor skillnad. Southampton har fått vind i seglet och hade 19 skott på Crystal Palace trots ledning i andra halvlek.

Den här linan tycker jag borde upp en aning. Tolv skott för hemmalaget ska man lösa på 90 minuter mot Brighton.

Jag spelar Southampton över 11,5 skott @1.83 hos bet365 med 3u.