Dags för City att studsa tillbaka igen:
Tar -1,5 mot Southampton hos FastBet eller Bethard . Tvåmålsseger eller mer krävs.

Med tanke på hur överlägsna Man City varit under hösten är det nästan ofattbart att de går in i den här matchen med två raka torsk. Bra läge att hitta tillbaka här tycker jag. Southampton fick en jobbig match mot West Ham i torsdags, där ledning blev till förlust med 1-2. Ett hack i den uppåtgående trend laget haft sedan tränarbytet. Får med andra ord bara två dagars vila inför den här matchen. Cedric och Bertrand kunde inte spela då och lär väl knappast vara redo här heller.

Tänkbart lag:

Mccarthy
Bednarek, Yoshida, Vestergaard
Valery, Höjbjerg, Lemina, Targett
Redmond, Armstrong
Ings

Man City saknar Delph, som har en mycket tung period bakom sig. Kanske bommar Fernandinho även den här matchen (även om han tränar med laget). Positivt är dock att tidigare skadade David Silva spelade senast och att Kevin de Bruyne har fått fler minuter efter sin långa skadefrånvaro. Två nyckelpjäser som kommer förbättra Man City ju mer speltid och desto bättre form de får. Har Liverpool i en blytung match kommande torsdag, vilket innebär tre vilodagar. Bör därmed kunna lägga fullt fokus här för att sedan rotera i FA-cupen helgen efter Pool-matchen.