Man City gästar Southampton på söndagen.
Mitt speltips: Över 3,5 mål i matchen.
Odds 2.50 hos LeoVegas eller Casumo .

Visst luktar det mål här? Jag tycker det.
Hemmalaget Southampton är i stort sett matematiskt klara för PL även nästa säsong. Ingen akut poängnöd alltså. Kan därför komma till den här matchen relativt avslappnade med allt att vinna. Den vanliga "11 man bakom bollen"-taktiken de flesta lag spelar med mot Man City kan de släppa lite på den här gången. Framåt har de skyttekungskandidaten Danny Ings som är rejält sugen på att göra fler mål. Laget gjorde mål borta mot Man City, i bägge mötena med Chelsea, borta mot Leicester och hemma mot Liverpool. Så har definitivt kapacitet att näta i en sån här match också.

Bara tre lag har släppt in fler mål än Southampton. Tänkbart lag:

Mccarthy
Walker-Pieters, Stephens, Bednarek, Bertrand
Ward-Prowse, Romeu
Armstrong, Redmond
Ings, Long

Man Citys offensiv såg sylvass ut mot Liverpool. Kevin de Bruyne, Sterling och Foden firade stora triumfer. Vilka som spelar här återstår att se. Mahrez och Silvas inledde på bänken senast, så de är väl aktuella här. Oavsett vilket lär det vara en väldigt stark offensiv som kommer till spel här. Med tanke på konkurrensen som råder tror jag det kommer vara inspirerade offensiva spelare vi får se.

Laporte fick 80 minuter senast, om han är redo att starta igen efter enbart två vilodagar återstår att se. Jag skulle gissa att han vilas inför viktigare uppgifter framöver för att inte riskera något. Och det är stor skillnad på Citys defensiv om han spelar eller inte. Tänkbart lag:

Ederson,
Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko
B Silva, Rodri, Silva
Mahrez, Silva, Foden

Vill Man City så slår de den här mållinan på egen hand. Men här kan jag se Southampton göra mål också. Då ska det vara bra chans till en målrik match till trevligt odds.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip