Roma med Ranieri vid rodret måste ta tre poäng ikväll.

Senaste möte
Roma - Spal 0-2

Serie A
5. AS Roma 27 13 8 6 51:37 47
16. Spal 27 5 8 14 23:41 23

Spal hemma
13 2 6 5 11:18 12

Formen
F, F, O, F, F

Senaste match
Inter - Spal 2-0

Roma borta
14 5 4 5 19:18 19

Formen
V, F, F, V, V

Senaste match
Roma - Empoli 2-1

Ut med det nya och in med gamla. Lite så är det med Roma som plockar in Ranieri som tränare efter att Di Francesco misslyckats. I den första matchen gick det vägen. 2-1 hemma mot Empoli. Utan att imponera men ändå, tre poäng som behövdes för självförtroendets skull efter torsk mot Lazio och uttåg ur Champions League mot Porto. En blytung vecka.

Nu kan Roma - om man ska se det positiva som Romasupporter - fokusera all in på ligan och att säkra Champions League till nästa år. För det är långt ifrån säkert med nuvarande tabelläge. Roma ligger tre pinnar bakom Inter och fyra bakom Milan. Men de båda Milanolagen möts på söndag så här har Roma chans att komma ikapp trean och fyran. Roma kommer hit med ett gäng avbräck, men det är ändå av den karaktären att jag tror att man kan nöta ned bottenlaget Spal.

Hemmalaget har torskat fyra av sina fem senaste. 1-2 mot Atalanta, 1-4 mot Fiorentina, 1-1 mot Sassuolo, 1-2 mot Samp och 0-2 mot Inter senast borta. Målskyttet är ett problem och den enda segern efter nyår är borta mot Parma 3-2 den 27 januari. Det är inte särskilt många glädjeämnen i Spal just nu. Anfallaren Pategna är ett med sina tio mål. Men annars blir det en kamp för överlevnad där en bristande formkurva och offensiv kan innebära en lång vår. Bologna har vaknat från de döda i botten och Spal lever farligt.

Jag tror man får tufft mot ett motiverat Roma med ny, tryggare sportslig ledning.


Preliminära elvor (Gazzetta)

Spal (3-5-2) Viviano - Cionek, Felipe, Bonifazi - Lazzari, Kurtic, Missiroli, Murgia, Fares - Petagna, Floccari

Saknar: Valoti (avstängd)

Roma (4-4-2) Olsen - Santon, Fazio, Marcano, Juan Jesus - Zaniolo, Cristante, Nzonzi, El Shaarawy - Schick, Dzeko

Saknar: Florenzi (avstängd), De Rossi, Pellegrini, Bianda, Manolas, Pastore, Under, Kolarov

SPELTIPS
Om Roma sätter defensiven och bröstar upp sig så skiljer det ett par nivåer. Spelar rak tvåa till 2.05 hos bet365 (3/5 units).

bet365 livestreamar alla Serie A-matcher.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip