Spanien ska runda av EM-kvalet hemma mot Rumänien.
Mitt speltips: Spanien -2,5. Spelas hos bet365 . Spelet sitter om Spanien vinner med tre eller fler mål.
Oddset? hela 2.60!

Hur ska Rumänien orka ladda om till den här matchen? Laget och landet gick såklart all in för att försöka slå Sverige i fredags. Misslyckades som bekant med det och ska nu, bara två dagar senare, möta Spanien på bortaplan. I en match där inget av lagen har något särskilt att spela för rent tabellmässigt:

1 Spanien 9 7 2 0 26-5 23
2 Sverige 9 5 3 1 20-9 18
3 Rumänien 9 4 2 3 17-10 14
4 Norge 9 3 5 1 17-10 14

Spanien har i vanlig ordning en mycket stark trupp. Har tidigare i kvalet spelat med rätt så olika elvor i match ett och två i varje samling. Räknar med att så blir fallet även denna gång. Truppbredden är naturligtvis ett plus jämfört med Rumänien, som inte har samma höga klass på spelare 11-22 om de skulle vilja rotera i sitt lag.

Spanien har gått rent med målskillnaden 16-1 i sina hemmamatcher det här kvalet. Vunnit med 3+ mål i tre av fyra matcher (inklusive 3-0 mot Sverige). Även i VM-kvalet gick de rent på hemmaplan och då vann de samtliga matcher med tre eller fler mål. Är kort sagt en ruskig maktfaktor och ett extremt bra lag.

Rumänien har hajpats en del i det här kvalet och visst, de har något bra på gång jämfört med tidigare. Visade sig bland anat i U21-EM i somras. Men med nästan hela kvalspelet färdiglirat står det klart att de tagit 12/14 poäng mot Malta och Färöarna medan övriga poäng kryssats fram mot Norge i jämna matcher. Inte något riktigt bra resultat mot ett starkt landslag alltså. Efter besvikelsen i Sverigematchen har de nu två vilodagar (inklusive en resdag) på sig att ladda om inför den här riktigt svåra uppgiften. Att springa runt i Madrid och jaga boll är kanske inte det laget helst av allt vill göra i ett sånt läge.

Råder klasskillnad mellan lagen i grunden. När det inte är något att spela för tycker jag hemmaplansfördelen väger väldigt tungt i landslagssammanhang. Vill Spanien så slaktar de Rumänien rätt enkelt. Jag ser framför mig en matchbild där Rumänien hänger med hyggligt så länge de orkar jaga boll. Men när (inte om) Spanien får hål på laget tror jag det kan rinna på rejält.
Om Spanien har motivation?
Yes.
Måste vinna för att hamna i seedningsrupp 1 och slippa lag som England, Italien, Tyskland och Belgien redan i gruppen.

4-0?

Speltips: Spanien med asian handicap -2,5 - odds 2.60 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip