Sverige avrundar VM-kvalet i Spanien.
Mina speltips.
1) X2 eller asian +0,5 i första halvlek. Spelet sitter om Sverige inte ligger under i halvtid.
2) Sverige att ha över 2,5 hörnor i matchen. LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Alla har väl koll på förutsättningarna här:
Efter Sveriges förlust mot Georgien och Spaniens Greklandsseger leder spanjorerna gruppen. Med andra ord krävs svensk seger för att vinna gruppen och ta direktplatsen. 1x här och det blir playoff i vår.

Hur vinner man då mot Spanien på bortaplan?
Jättesvår uppgift naturligtvis, även om Spanien saknar spelare. Men såklart extremt viktigt att inte släppa in första målet i matchen. Om Sverige tvingas börja jaga boll i underläge kommer vi behöva blotta oss och bjuda på ytor Spanien kommer utnyttja. Övertygad om att Janne och Wettergrens plan här är att försöka hålla sig kvar i matchen så länge som möjligt. Kan vi bara hålla oavgjort kommer det dyka upp någon/några chanser till slut.

Därför är jag inne på att vi kommer försöka spela ungefär som vi gjorde mot Spanien under EM. Stå lågt, dra ner på tempot och försök att inte bjuda på något. Väldigt positivt att Ekdals smartness och bollvinnaregenskaper är tillbaka (avstängd senast).

Spanien lär också ha en del respekt för Sverige. Lyckades inte få hål på Jannes gäng i EM och föll på Friends för ett par månader sedan. De har väldigt mycket att förlora här, så jag räknar med att de också kommer vara rätt avvaktande inledningsvis. Behöver ju inte heller gå framåt då de är vinnare på kryss. Jag är inne på att det blir väldigt avvaktande i första halvlek och blir inte förvånad om vi har 0-0 då.

För det andra spelet (Sverigehörnor) tycker jag linan är låg för ett lag som vid något tillfälle ändå måste försöka gå framåt för att göra mål. I EM spelade Sverige för 0-0 och anföll knappt. Inte så konstigt att det bara blev en egen hörna då. På Friends däremot skapade Sverige sju egna hörnor mot Spanien. Spanjorerna brukar släppa till få hörnor då de oftast har 65-70% boll och är bra på att begränsa motståndarnas tillfällen på sin egen planhalva, men i flera av kvalmatcherna mot de sämre lagen har de ändå släppt till två hörnor, detta mot sämre lag än Sverige. Så nog borde Sverige kunna skrapa ihop minst tre hörnor här över 90 minuter.