Egentligen är det allt annat än en vänskapsmatch för spanjorerna när de tar emot Rumänien, i en så kallad vänskapsmatch för U21. Marknaden har Spanien U21 som en solklar favorit till cirka 1,30 i odds medan handikapp spelet på att de vinner med fler än ett mål är nästan dubbla pengar. Samtliga spelare i Spaniens U21 hade hellre spelat med A-laget på lördag, hemma mot Norge, och samtliga kommer vilja visa upp varför de inom kort förtjänar en plats i A-lagets startelva. Det är klasskillnad här.

Det spanska U21 landslaget har spelare som är nyckel spelare, ordinarie spelare och bänk spelare i den spanska La Liga.

Det visar vilken bredd och kvalité det finns i truppen. Det handlar om allt från nyckelspelare i lag som Real Sociedad och Valencia, i form av Mikel Oyarzabal och Carlos Soler till ordinarie spelare som Pablo Fornals i Villarreal, Marc Roca i Espanyol, Igor Zubeldia i Real Sociedad och Borja Mayoral i Levante. Därutöver har vi spelare som ibland är ordinarie och ibland bänkspelare som Carles Alena i Barcelona, Sergio Reguilon i Real Madrid och målvakten Unai Simon i Athletic Bilbao.

Vad har Rumänien att kontra med? Genoa målvakten Andrei Radu. Nej, det är inte mycket att hänga i julgranen, i alla fall inte i jämförelsen. De övriga spelare spelar i bästa fall i den rumänska huvudligan Liga 1 och Serie B i Italien. Rumänien kommer från ett målrikt möte mot Belgien där belgarna hade en 3 - 1 ledning fram tills slutet av matchen. Att släppa in två mål på övertid är inget Spaniens starka defensiv kommer att tillåta och att göra mål är något som spanjorerna är en av de bästa på i världen.

När rumänerna släpper in tre mål mot belgarna på hemmaplan så talar det mesta att de även kommer att göra något liknande mot spanjorerna på bortaplan. De spanska U21 spelarna har dessutom många agenters ögon på sig så det finns mycket att spela för här. Jag är övertygad om att spanjorerna i vanlig ordning lägger in högsta växeln från start och vinner detta möte komfortabelt. Därmed lägger jag ett spel på Spanien U21 -1,5 i handikapp till 1,91 i odds.

Själva oddset hittas hos LeoVegas , Unibet & 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip