Spezia:

Albin Ekdal och Emil Holms Spezia är i allra högsta grad indraget i nedflyttningsstriden och ligger just nu och sprattlar med benen precis ovanför nedflyttningsstrecket på en 17:e plats, tre poäng ner till Hellas Verona – som man kryssade mot senast – på nedflyttningsplats.
Spezia har inte riktigt fått den uppsving man hoppats på när Luca Gotti sparkades i mitten av februari och ersattes av Leonardo Semplici.

Semplici har inlett med två raka kryss, 2-2 mot Udinese och 0-0 mot Verona, och Spezia har därmed inte vunnit sedan början av januari, när man besegrade Torino med 1-0. Poängtappet mot Verona senast lär ha svidit, då Spezia missade en gyllene möjlighet att öka avståndet ned till strecket. Spezia har under säsongen haft det tungt mot topplagen i Serie A och endast tagit en poäng, 2-2 mot Atalanta, mot topp sex-lagen, med flera tunga förluster.

Reservmålvakten Federico Marchetti fick syna det röda kortet i slutminuterna mot Hellas och är således avstängd här, precis som vänsterbacken Arkadiusz Reca som ådrog sig en sen varning. Därtill saknas även Emil Holm, Jeroen Zoet, Simone Bastoni och João Moutinho.

Preliminär startelva: Dragowski; Nikolaou, Caldara, Ampadu, Amian; Bourabia, Ekdal; Gyasi, Aguedelo, Verde; Nzola

Inter:

Tabelltvåan Inter har sladdat lite smått i ligaspelet de senaste veckorna när Simone Inzaghi behövt bolla Serie A-spel med Champions League-åttondelsfinal mot Porto, vilket resulterat i två bottennapp på bortaplan i form av förlust mot Bologna och kryss mot Sampdoria. Inter studsade dock tillbaka med en solid 2-0-seger hemma mot Lecce senast, men på bortaplan har Inzaghis gäng inte varit lika övertygande som under fjolåret. Inter är sjua i Serie A:s bortatabell med resultatraden 5-2-5.

Inter vann dock höstmötet mot Spezia med stabila 3-0 och med fem dagars vila sedan senaste matchen lär Inzaghi ha goda förhoppningar om att kunna inkassera en ny trepoängare här. Returen mot Porto, där Inter vann första mötet med 1-0, stundar på tisdag och med den matchen i åtanke kanske Inzaghi väljer att inte riskera Milan Skriniar, som är tillbaka från skada, för att hålla slovaken redo till mötet på Estádio do Dragão. Inzaghi brukar alternera gällande Lautaro Martínez anfallspartner och i och med att Edin Dzeko startade senast mot Lecce kanske Romelu Lukaku får starta här. Joaquín Correa är tveksam efter att ha varit skadad ett par veckor, men närmar sig comeback, i övrigt inga avbräck.

Preliminär startelva: Onana; Bastoni, Acerbi, Darmian; Gosens, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella; Lukaku, Lautaro

Speltips:

Spezia har förlorat samtliga möten mot nuvarande topp sex-motståndare bortsett från 2-2 hemma mot Atalanta (som två veckor senare vann samma möte med desto klarare 5-2) så här långt under säsongen – många med ett par måls marginal och jag tror Spezia får det tufft här mot tabelltvåan. Inter har dock en Champions League-retur mot Porto runt hörnet och Inzaghis mannar har inte svept undan motståndet på sistone med flera knappa segrar, där Inter förlitat sig på en tät defensiv. Spezia har blivit nollade i deras fem senaste hemmamatcher och jag kan se en målsnål bortaseger även här. Inter att vinna och under 2.5 mål finns till 3.75 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip