Jag tror inte Atletico gör några misstag i returen mot Sporting.

Senaste möte
Atletico - Sporting 2-0

Atletico visade per omgående vad man ville med den första kvartsfinalen mot Sporting. Koke spräckte nollan i den första minuten och Griezmann fyllde på fem minuter innan pausen. Därefter var det stängt bakåt.

Nu måste alltså Sporting gasa på framåt för att ha någon chans att gå vidare. Det tror jag kommer straffa sig mot ett kontringsskickligt lag med självförtroende och - vad det verkar - en stark trupp till matchen. Diego Simones mannar följde upp segern mot Sporting med att få 1-1 i bortaderbyt mot Real Madrid. Ännu ett starkt resultat. For the record vann man med 1-5 borta mot Lokomotiv Moskva i den senaste omgången.

Sporting vann med 2-0 hemma mot nedre halvan-laget Pacos de Ferreira senast, då gjorde Dost mål som är en av de avstängda i kväll. Sporting kommer försvagat och med ett svagt utgångsläge. Detta samtidigt som Atletico kommer spela CL nästa år oavsett och därför kan välja att satsa på att plocka hem EL-titeln.

Jag tror man kontrar borta Sporting och vinner här.

Preliminära elvor (Whoscored)

Sporting (4-2-3-1) Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, Cesar - Wendel, Battaglia - Martins, Fernandes, Ruiz - Montero

Saknar: Dost, Coentrao båda avstängda. Carvalho (osäker), Podence skadad.

Atletico (4-4-2) Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Hernandez - Correa, Gabi, Niguez, Koke - Costa, Griezmann

Saknar: Luis. Osäkra: Gimenez, Vrsaliko

SPELTIPS
Sporting har ett tufft utgångsläge och saknar tongivande Dost och Coentrao på det. Jag lirar Atletico asian hcp -0,5 (rak seger) till 1.89 hos Bethard (3/5 units)