Arsenal åker till Portugal för första matchen i åttondelsfinalsdubbelmötet.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Arsenal inte vinner.

Min take här är att Europa League är nedprioriterat av Arsenal. I höstas roterade de en del i gruppspelet och förlorade bland annat borta mot PSV. Sedan dess har Arsenal fortsatt nagla sig kvar i PL-toppenstriden och topp fyra-platsen som garanterar CL är så gott som säkrad. Alla lag vill nog vinna titlar och Arsenal kommer såklart inte vaska Europa League. Men jag tror inte de är totalt all in heller. Säkert inte i ett förstamöte som de inte ens behöver vinna.

Dras med skador på Trossard, Tierney + Jesus. Nketiah missade helgens match och är ett stort frågetecken. Lagets kanske viktigaste spelare - Thomas Partey - är nyss åter efter skada. Riskeras han här? Tveksamt för mig. Spelare som Ödegaard, Saka och Zinchenko har spelat väldigt många minuter också och jag tvivlar på att alla tre startar. Blir inte heller förvånad om Ramsdale vilas i kassen. Smith-Rowe (nyss tillbaka från skada och långt från toppform), Nelson (magiskt bidrag senast mot Bournemouth men överlag ingen toppspelare), Jorginho, Golding, Kiwior, Fabio Vieira och Tomiyasu (väldigt formsvag senaste tiden) lär alla vara startaktuella. Det är en försämrad icke samspelt elva.

Jag kan såklart ha helt fel här och Arteta skickar ut bästa möjliga lag. Men jag har svårt att tro det när en ny tuff ligamatch väntar på söndag (Fulham borta).

Sporting gör väl kanske ingen supersäsong. "Bara" fyra i inhemska ligan och en bra bit efter Benfica. Men de stod upp rätt bra i gruppspelet och tog bland annat fyra poäng av Tottenham. Ska villigt erkänna att jag inte följer portugisiska ligan till vardags, men de har gått bra senaste tiden och bland annat kryssat mot Benfica. Bra underliggande statistik och ett truppläge som verkar bra. Såklart totalt all in på den här matchen som är riktigt stor för deras del.

Även om Arsenal oväntat skulle skicka ut bästa elvan är det här en svår match. En svår match de inte ens behöver vinna, ett okej resultat räcker för att chansen ska vara god att vända på Emirates i returen. Därför vill jag inte hålla Arsenal som klar favorit i handen här utan väljer att backa upp hemmalaget med ett plushcp.

This is the stats tab
This is the post tip