Malmö FF gästar GIF Sundsvall på fredagen.
Mitt speltips: Malmö leder i halvtid och vinner i fulltid.

Lite smålurig match på vissa sätt. Klart att Malmö är motiverade storfavoriter. Samtidigt är det bortaplan, konstgräs och oglamouröst. Nästa vecka ska de inleda säsongens Europaäventyr. Malmö har i nutidshistorien generellt ofta kunnat tappa poäng i den här typen av matcher när de yttre motivationsfaktorerna inte är så uppenbara. Så jag tror inte de kommer och gör en maxprestation. Det handlar om att åka upp till Sundsvall och hämta tre poäng och undvika skador.

Klart att det går att spela -1,5 på Malmö, men jag är inte helt övertygad om att de, med ovan i åtanke, slaktar Sundsvall med många mål. Jag spelade -1,5 på Malmö FF mot Helsingborg. Även om prestationen lämnade en del att önska skapade de ändå ett gäng bra målchanser (inte minst via fasta) och kunde vunnit med mer än uddamålet det blev. Segermålet kom dock för sent för att gå för ett till. Kan bli så att Sundsvallsmatchen spelas av genom att vila med bollinnehav och att det gör att -1,5 ryker. Jag tror dock Malmö kommer sätta fart inledningsvis för att försöka döda den här matchen. Handlar som sagt om att göra jobbet och gärna kunna ge nyckelspelare en del vila inför vad som komma skall. Gör de vad de ska kommer de få sina chanser mot ett svagt Sundsvall.

Giffarna åkte på en rejäl stjärnsmäll mot Djurgården. Trots tidig ledning stod det 1-4 i halvtid. Nya negativa rubriker och bjudmål. Senast Sundsvall åkte på en liknande smäll åkte de ner till Göteborg och packade ihop bussen runt eget straffområde. Skulle gissa på att de försöker något liknande här efter DIF-debaclet. Men det ska inte räcka mot ett Malmö jag tror växlar upp nu under sommaren. Sundsvalls trupp är helt enkelt inte bra nog. Minns hur de slaktades fysiskt i Varberg, spelmässigt i Borås och på alla sätt i Norrköping och då senast mot Djurgården. Trots hemmaplan får de svårt att räcka till här då de verkar sakna förmåga att göra det svårt för motståndarna.

Jag tror Malmö kommer dyka in i den här matchen med bra fart och göra sina bästa minuter i tidigt. Pressa högt, få utdelning och tryck in ett par bollar för att döda matchen och sen vila. Tar de bara ledningen ska det extremt mycket till för att Sundsvall ska vända till poäng, därför tycker jag halvtid/fulltid (att Malmö leder i halvtid och vinner matchen) är bra här.





This is the stats tab
This is the post tip