Sverige rundar av vänskapsmatch-rundan mot Algeriet.
Mitt spel: Båda lagen gör mål i matchen. Lucky Sports

Som alltid svårt med vänskapsmatcher. Vet inte riktigt hur lagen resonerar, så det kan vara bra att avvakta elvorna. Jag rekommenderade ju under 2,5 i Sverige mot Mexiko och efter 0-0 i halvtid såg det bra ut. Var jämna odds på ö/u 1.0 mål, vilket hann gå ned mer än så innan Sverige gjorde 1-0. En oturlig förlust till slut. Här vänder jag lite och tror på mål i form av att bägge lagen nätar.

Sverige är tillbaka på hemmaplan. Bör ju vilja bjuda upp inför hemmapubliken. Isak och Kulusevski saknas, men räknar med fler minuter på Emil Forsberg, som inledde på bänken senast. Inte sett någon trolig startelva, men med Kulan och Isak out och Forsberg förmodad start spelar det mindre roll tycker jag, är jämnt där bakom.

Algeriets motivation då?
Ja du. Säg den som vet. Ska vara jäkligt många journalister ackrediterade i alla fall, vilket tyder på något intresse. Lär ju vara någon form av semester inplanderad direkt efter den här matchen så inte omöjligt att någon stjärna droppar bort. Finns ju annars gott om kvalitet i laget i form av Mahrez, Bennacer, West Hams Benraham och gamle Slimani för att ta några exempel.

Sverige har som bekant släppt in en jäkla massa mål på slutet. Alltid lurigt att rada upp i hur många matcher i rad det är då de tär en mix av friendlies, Nations League, VM-kval etc. Helt olika matcher. Men vi kan väl alla vara överens om att försvaret sett svagt och lite rörigt ut i regel. Mot Mexiko såg det väl lite bättre ut då Jannes gäng kunde hålla laget borta från de farligaste lägena, men samtidigt var känslan att Mexiko spelade lite på en skridsko för att undvika VM-skador. Spelövertaget alltjämt stort och mycket spel runt Sveriges straffområde. Om Algeriet är hyggligt motiverade bör de kunna skaka fram en del vassa målchanser över 90 minuter.

Jag tror det här kan bli lite öppnare än klassiska träningsmatcher. Med en seger senast bör Sverige kunna vara lite mer avslappnade då förlustraden äntligen brutits. Försvaret litar jag inte på.