Toppmatch på Friends Arena på lördagen, när Frankrike gästar.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. bet365 .

Ska bli väldigt intressant att följa den här matchen. I skrivande stund har ingen journalist breakat Sveriges startelva och Janne Andersson hintade på presskonferensen om att ett par spelare har skavanker. Sebastian Andersson är en som inte är helt hundra. Med tanke på att Guidetti och Kiese-Thelin har kallats in till truppen gissar jag att det är ytterligare en anfallare som har problem - Isak kanske?

Intressant nog väntar Portugal redan på tisdag, så frågan är hur Janne ser på samlingen som helhet. På presskonferensen konstaterade han "det har vuxit fram ganska klart hur jag ska hantera dessa två matcher." Visst är det tävlingsmatcher, men det finns inte jättemånga tillfällen att se spelare inför EM nästa sommar.

Skulle gissa att det blir följande elva mot Frankrike och sedan lite rotation mot Portugal:
Olsen,
Lustig, VNL, Ponne, Augustinsson
Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg
Berg, Quaison

Jannes gäng ska inte underskattas.
- Gjorde mål i bägge matcherna mot Frankrike i VM-kvalet inför Rysslandsturneringen.
- Gjorde mål på Tyskland i VM.
- Gjorde mål hemma mot Spanien i EM-kvalet.

Spelar ofta smart och har blivit bättre på att ha ett eget spel sedan Olsson kom in i laget. Frankrike är självklart ett av världens bästa landslag, men ser vi till senaste EM-kvalet släppte de in mål i 5/10 matcher. Moldavien, Turkiet och Albanien tilläts näta på fransmännen.

Bortalaget då?
Ingen Pogba i truppen pga coronan. Men väl Martial, Mbappe, Griezmann, Giroud, Rabiot etc. En tänkbar startelva ser mycket stark ut:
Lloris; Dubois, Varane, Kimpembe, Mendy; Kante, Sissoko; Mbappe, Griezmann, Martial; Giroud

Klart fransmännen ska ha toppchans att göra mål på Sverige. De går ytterst sällan mållösa från banan. Så vad gäller BLGM-spelet är nog den stora frågan om Sverige kan göra mål. Och det tror jag. Tycker vår offensiv är spännande med alltid nyttige Berg, mångsidige Quaison, Isak och Kulusevski som joker. Vi borde också få en inspirerad Emil Forsberg, som är på jakt efter en ny klubb och behöver visa upp sig här.

Och Nations League i all ära, det är tävlingsmatcher på pappret. Men det är inte som en slutspelsmatch i ett riktigt mästerskap. Så frågan är om vi kommer få se ett fullt påkopplat franskt lag här, matchen borde betyda mer för Sverige än vad de gör för Frankrike.

1-1, 1-2?

This is the stats tab
This is the post tip