Sverige:

Tog en imponerande 3-0-seger borta på Aviva Stadium i Dublin i fredags. Efter en första halvlek där Irland ställde till lite besvär och skapade ett par riktigt vassa lägen så kontrollerade Sverige, med en glödhet Johanna Rytting Kaneryd i förarsätet, tillställningen till fullo i den andra och kunde resa hem med tre välförtjänta och välbehövliga pinnar. Med tanke på att Frankrike besegrade England med 2-1 på bortaplan så ser det nu ut att bli en kamp mellan Sverige och England om den andra direktplatsen till EM – och då finns inget annat än tre nya pinnar när Peter Gerhardssons lag på nytt ställs mot Irland under tisdagen, då på Friends Arena.

Uppsnack & rekar (Grupp A)

Gerhardsson valde att satsa på Madelen Janogy i anfallsrollen i skadade Stina Blackstenius frånvaro. Janogy flankerades av Rytting Kaneryd och Rolfö, som gjorde Sveriges alla mål och ställde till rejäla problem längs kanterna.

Irland:

Inledde piggt och skapade ett par fina möjligheter som inte utnyttjades på bästa sätt – och det straffades Irland rejält för. Irland hade behövt få utdelning på något av lägena i första halvlek för att kunna sätta press på Sverige, och ju längre matchen led desto tydligare blev klasskillnaden som råder lagen emellan. Irland står nu alltjämt på noll poäng och noll gjorda mål i EM-kvalet, och tremålsförlusten mot Sverige var landets största sedan en förlust mot Tyskland för fyra år sedan.

Till returen på Friends Arena saknas alltjämt Denise O’Sullivan, men Arsenal-stjärnan Katie McCabe ska vara redo för spel. Även Ruesha Littlejohn är stämplad som osäker.

Sverige mot tre nya poäng

Irland ställde till med lite initiala problem för Sverige, men Gerhardssons gäng hanterade matchbilden på ett bra sätt och växte in i matchen som man till slut vann på ett kontrollerat sätt. Nu är det bara tre nya poäng som gäller och det är ett uppdrag som ett fokuserat Sverige ska lösa. Irland har stora problem med målskyttet och kommer nog inte våga vara lika framåtlutat på bortaplan som på Aviva Stadium, utan här kommer nog Sverige ha ett ännu större initiativ att hitta fram genom den irländska defensiven. Sverige att vinna och hålla nollan finns till 1,95 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip