Derby mot Norge på söndagskvällen!
Mitt speltips: Sverige att göra över 1,5 mål. 2.10 hos bet365
Hittas under Mål - Totalt antal mål per lag.

Vilken match! Janne vs Lagerbäck. Isak mot Ödegaard. Stort prestigemöte.
En rejäl nyckelmatch för resten av gruppspelet dessutom:

Spanien leder gruppen på 15 poäng.
Sverige ligger tvåa på 10.
Norge trea på 8.
Rumänien fyra på 7.

Det lag som vinner den här matchen tar ett starkt grepp om andraplatsen. Norge är väl i stort sett piskade att vinna, medan kryss är rätt okej för Sverige.

De flesta minns säkert den smått sjuka 3-3-matchen i Norge för ett par månader sedan. På en bedrövlig gräsmatta var Sverige det klart bättre laget. Hamnade ändå i 2-0-underläge, men vände till 3-2. Tappade dessvärre in 3-3 på en hörna i slutskedet. Men överlag tycker jag Sverige kändes starkare än Norge. Tittar vi på siffror för expected goals så "vann" Sverige med 4.18-1.76 enligt min statistiktjänst. Tycker Norge känns starkare framåt än bakåt. Har Bournemouths Joshua King, Ödegaard och ett par till som Sverige får se upp med. Vill inte jinxa något, men bakåt är det alltså säkerhetsrisken Nordtveit och Rosenborgs Hovland som bildar mittbackspar.

Även om Sverige saknar Claesson och Augustinsson känns offensiven med heta Isak + Quaison fin. Lär också förstärkas med en fräsch Emil Forsberg. Som jag var inne på inför Färöarna-matchen så tycker jag Kristoffer Olsson erbjudit ett passningsspel som Sverige saknat tidigare. Blir det han och Ekdal som bildar mittfält ser det riktigt bra ut i min bok. Oavsett hur Janne Andersson väljer att ställa upp kommer det kännas hyfsat starkt offensivt sett tycker jag.

EDIT: Snackas om följande elva:
Olsen,
Lustig, VNL, Granen, Bengtsson
Larsson, Ekdal, Olsson Forsberg,
Quaison, Isak

En optimal offensiv elva utifrån nuvarande trupp tycker jag. Med tanke på att Norge knappast kan vara nöjda med 0-0 lär de bjuda upp till spel - vilket hade passat det här Sverigelaget perfekt.

Sverige har också varit starka på Friends under Jannes ledning. Gjort minst två mål hemma mot Turkiet, Ryssland, Rumänien, Frankrike och Vitryssland i olika kval. Bör kunna klara det igen mot ett Norge som inte är något extra.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip