På Jubilee Stadium i Australiensiska A-League tar Sydney emot Brisbane Roar, i en match där hemmalaget är favoriter till cirka 1,50 i odds. I mitt tycke ska de vara ännu större favoriter än så, med tanke på den prestationen som ligatrean Sydney stod för när de besegrade tabell ettan Perth senast på bortaplan. Lägg därtill att näst-jumbon Brisbane Roar blev överkörda av Wellington Phoenix senast, samt har fyra förluster i rad så är det logiskt att Sydney vinner detta möte enkelt på hemmaplan.

Sydney är på alla sätt och vis det bättre laget. De kommer till denna match med två raka segrar mot betydligt svårare motståndare än vad Brisbane Roar är. Först besegrade Sydney på bortaplan Western Sydney Wanderers med 3 - 1 och sedan åkte de till Perth och tog sig an ligaledarna, där Sydney vann med 2 - 1. Perth utjämnade sent på övertid, så denna match borta Sydney ha vunnit med handikapp siffror. Anmärkningsvärt är att Sydney är det laget som har hittills spelat minst antal hemmamatcher, nämligen, 3 stycken - medan det finns lag i tabellen som har spelat upp till 6 stycken hemmamatcher.

Formen är ändå på topp hos Sydney, till skillnaden från Brisbane Roar som är helt under isen. Laget befinner sig alltså nästsist i tabellen och kommer till denna match med fyra förluster. Tre av dessa förluster har dessutom varit klara förluster. Se här:

A-League: 22/12, 2018
Wellington 4 - 1 Brisbane Roar

A-League: 14/12, 2018
Brisbane Roar 2 - 4 Melbourne Victory

A-League: 9/12, 2018
Newcastle United Jets 2 - 0 Brisbane Roar

A-League: 30/11, 2018
Adelaide 2 - 1 Brisbane Roar

I den sista matchen, mot Wellington Phoenix, såg det helt bedrövligt ut för Brisbane Roar. Det blev fyra mål bakåt, varav ett självmål och ett litet bollinnehav som 36%, där extremt lite skapades framåt. Det finns inget, enligt mig, som talar för att Brisbane Roar har något att komma med. Brisbane Roar har stora problem i defensiven därtill, där de släpper in på tok för många mål, mot allt och alla, så denna match kan lätt kommer att rinna iväg igen, för Brisbane Roars del.

Mest värde hittar jag i asiatiska handikapp spelet -1 på Sydney, vilket betyder förlust vid oavgjort i matchen eller Brisbane Roar seger, pengarna tillbaka vid ett måls vinst av Sydney och vinst vid en seger av Sydney med två mål eller fler - vilket jag är helt övertygad om blir fallet. Marknaden har hela tiden sjunkit på Sydney sedan oddsen kom ut så det är lika bra att hugga nu.

Spelet på Sydney -1 asiatisk handikapp läggs till oddset 1,89 och hittas hos bet365 .
---

Preliminär startelva Sydney: Andrew Redmayne, Michael Zullo, Alex Wilkinson, Aaron Calver, Rhyan Grant, Milos Ninkovic, Brandon O'Neill, Josh Brillante, Siem De Jong, Adam Le Fondre & Alex Brosque.

Preliminär startelva Brisbane Roar: Jamie Young, Dane Ingham, Avraam Papadopoulos, Jacob Pepper, Jack Hingert, Matt McKay, Thomas Kristensen, Alex Lopez, Adam Taggart, Henrique & Tobias Mikkelsen.
---

This is the stats tab
This is the post tip