Den spanska cupen, Copa del Rey, går in i den andra rundan där lag från La Liga 2 börjar ansluta.

På Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez har vi ett helt öppet möte mellan Tenerife som gästas av Cadiz. Dessa två lag känner varandra utan och innan och har på de senaste 18 månader mötts hela fem gånger. Resultaten har varit följande:

La Liga 2: 27/5, 2018
Cadiz 1 - 1 Tenerife

La Liga 2: 21/12, 2017
Tenerife 1 - 1 Cadiz

Promotion Playoffs: 18/6, 2017
Tenerife 1 - 0 Cadiz

Promotion Playoffs: 15/6, 2017
Cadiz 1 - 0 Tenerife

La Liga 2: 26/3, 2017
Cadiz 0 - 1 Tenerife

Det är sjukt jämnt när lagen möts, så även detta möte kommer att bli tajt för något av lagen att vinna.

Tenerife har på fyra ligamatcher endast plockat tre poäng. Starten har därmed varit urusel och formen likaså, där Tenerife inte har någon vinst i ligan ännu. Att vinna mot Cadiz med det spelet som Tenerife visade upp senast i 0-1 förlusten borta mot Malaga blir oerhört svårt. Jag kan inte se någon anledning till att Tenerife ska vara favoriter i mötet alls.

Cadiz åkte på sin första förlust i ligan, på övertid, borta mot liga tvåan Mallorca. De försvarade sig väl i sin 4-2-3-1 formation, där Mallorca hade problem med att bryta igenom. Innan den matchen hade Cadiz två oavgjorda matcher och en vinst i premiären hemma mot Almeria med 1-0. Så de har all arsenal i truppen och motivation och form för att kunna utmana formsvaga Tenerife om vidare avancemang i cupen.

Då Tenerife ännu inte har hittat någon vidare form medan Cadiz har spelat väl och försvarat sig bra anser jag att detta möte kan sluta i princip hursomhelst. I och med detta finner jag ett stort värde i oddset 1.88 på att Cadiz åtminstone tar en poäng och lägger ett spel på X2 i matchen hos bet365 .

---
Preliminär startelva Tenerife: Dani Hernandez, Samuel Camille, Carlos Ruiz, Jorge Saenz, Luis Perez, Luis Milla, Bryan Acosta, Jose Naranjo, Filip Malbasic, Suso Santana & Nano,

Preliminär startelva Cadiz: Alberto Cifuentes, Jose Matos, Ivan Kecojevic, Marcos Lopez, David Carmona, Jose Mari, Edu Ramos, Manuel Vallejo, Alex Fernandez, Ager Aketxe & Salva Sanchez.
---

This is the stats tab
This is the post tip