Måndagsmatchen i den spanska andradivisionen, La Liga 2, hämtas från Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez där Tenerife tar emot Girona. Två formstarka lag. Båda lag två segrar och ett kryss bakom sig. I mitt tycke är det svårt att skilja dem åt. Det borde bli en öppen tillställning. Dock håller inte marknaden med om detta, som har hemmalaget som givna favoriter till seger.

Tenerife hade en svacka nyligen med förluster i ryggen mot Las Palmas och Eibar. Två topplag förvisso. Därefter har de tagit segrar över bottenlagen Leganes och Burgos samt spelat mållöst senast mot UD Ibiza. En chansfattig match där Tenerife inte skapade så värst mycket. Tenerife ligger på en sjätte plats i tabellen, där de har gjort det bra och där formen är fin.

Hos Girona är formen ännu bättre, med 10 poäng av 12 möjliga, på de fyra senaste omgångar. Under tiden har de både nätat och släppt in mål i dessa matcher. Det gör inget när Cristhian Stuani är i toppslag. Hemma mot Alcorcon log Girona under i tepausen. Då hoppade Cristhian Stuani in och gjorde ett äkta hattrick. Han är därmed uppe i delad skytteligaledning, på 7 mål totalt.

Även Tenerife har målskyttar i Eladio Zorrilla och Samuel Shashoua, som har nätat 5 mål vardera efter 14 omgångar. Så truppen är stark. Precis som Gironas. Det kommer att bli ett jämn möte. Ytterst små marginaler blir avgörande. I en stängd match. Tenerife har haft en hel del flyt den här säsongen. Mot Girona blir det svårt. En dubbelchans på Girona, X2, känns som ett vettigt lås.

Därmed lägger jag ett spel på att Tenerife inte vinner duellen utan att Girona tar minst en eller samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Tenerife - Girona:
X2. Odds 2.02 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Tenerife:
Juan Soriano, Jeremy Mellot, Carlos Ruiz, Nikola Sipcic, Alex Munoz, Jamelli, Alex Corredera, Aitor Sanz, Samuel Shashoua, Eladio Zorrilla & Enric Gallego.

Bekräftad startelva - Girona:
Juan Carlos, Bernardo, Juanpe, Santiago Bueno, Jordi Calavera, Jairo, Aleix Garcia, Ibrahima Kebe, Alejandro Baena, Nahuel Lautaro Bustos & Valery Fernandez.
---

This is the stats tab
This is the post tip