Dags för matchernas match i Mexico!
Jättarna Tigres och Monterrey ställs mot varandra i vad som kallas för El Clasico Regio.
Derby, många supportrar och profilstarka trupper. Detta är i mitt tycke den fetaste matchen i Liga MX.

Hemmalaget kommer till matchen i rätt så dålig form. Visserligen ligger de bra till i tabellen (3a) men endast 1 seger på dem 4 senaste matcherna är aningen oroväckande. Varje gång det vankats tufft motstånd den senaste tiden har dem bra resultaten uteblivit. De har spelat flera viktiga matcher den senaste tiden men har trots det haft oerhört svårt att skapa bra målchanser.
Inte ens på hemmaplan lyckas Tigres övertyga och man bör fråga sig huruvida tränaren klarar av att hantera en matchbild där hans lag ska vara bollförande. Faktum är att deras bortafacit är oerhört mycket bättre än deras hemmafacit 2023 och de kommer till helgens match med 4 raka hemmamatcher utan seger.
Tittar vi bara på den senaste veckan så har Tigres stått för två riktigt usla insatser hemma där de blev nollade mot både Orlando CIty i CONCACAF Champions League och mot Club America i ligan.

Nu i helgen möter de alltså tuffast möjliga motstånd i form av serieledarna Monterrey. Monterrey ÄR bra. De skapar mycket offensivt, där det förövrigt kryllar av klasspelare som Berterame och Maxi Meza, och de släpper till väldigt få chanser emot sig.
Med tanke på tabelläget behöver inte Monterrey riskera för mycket här utan kan spela aningen försiktigare och såra Tigres via omställningar.

Champions League i vägen?

En annan faktor som vi behöver väga in är Tigres deltagande i CONCACAF CL.
Sammanlagt blir matchen mot Monterrey deras fjärrde match på två veckor. 2 av dessa spelas mot direkta rivaler i ligan, däremellan ska de också spela borta mot Orlando City.

Tigres visade redan den gångna helgen att CL-matchen satt kvar i spelet och situationen bör inte vara bättre efter en bortamatch i USA mitdweek.

Monterreys har formen på sin sida och Tigres har spelschemat emot sig.

Här backar jag Monterrey och spelet blir således Monterrey +0.25 (Asian Handicap 0.0, +0.5) till 1.93 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip