Belgien reser till Tjeckien för andra omgången i VM-kvalet.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Två lag som inledde med planenliga segrar. Belgien 3-1 hemma mot Wales och Tjeckien 6-2 borta mot Estland. Bägge lagen har även en ny match redan på tisdag.

Belgiens trupp innehåller mängder av offensiv kvalitét. KdB, Lukaku, T Hazard, Mertens, Tielemans, Trossard m.fl. Var frågetecken kring Lukakus medverkan i truppen efter Inters coronautbrott, men det löste sig. Verkar dock som att spelare som tillhör Bundesligaklubbar inte kommer kunna resa in i Tjeckien dock, vilket påverkar bland annat T Hazard, men det ska inte påverka så mycket. Belgien har gjort mål i 25 raka matcher om jag räknar rätt, allra oftast gör de fler än ett mål dessutom.

I de bakre leden ser det inte lika bra ut. Belgien har inte riktigt fått fram några nya riktigt bra försvarsspelare på samma sätt som de fått fram mittfältare/anfallare. Är fortfarande Vertonghen, Vermaelen, Dedryck Boyata och Alderweireld som ofta spelar. Är väl knappast spelare som är i någon peak för dagen. Sedan starten av 2020 har de spelat totalt nio matcher - släppt in mål i sju. Då har motståndet inte alltid varit av superkvalité.

Tjeckien får klara sig utan ett par spelare som tillhör Bundesligaklubbar, bland annat målskytten Patrik Schick (Leverkusen) och kapten Darida (Hertha). Försvagningar såklart, men truppen är ändå rätt stark på pappret med West Hams Soucek + Coufal, Burnleys Matěj Vydra och många inhemska spelare som imponerat i EL bland annat. Gjorde ett okej Nations League-gruppspel där de tog 12/18 poäng och gjorde mål i fem av sex matcher. I EM-kvalet innan dess (sju av åtta matcher gick över 2,5 för övrigt) slog de bland annat England hemma. Så nog har Tjeckien kapacitet att själva göra mål.

Belgien har släppt in mål mot lag som Wales, Cypern, Island och Ryssladn i hyfsat närtid. Kan de lagen göra mål på belgarna så kan Tjeckien göra det. Martinez som coachar Belgien är en offensivt lagd tränare och det är svårt att se laget plocka fram en betongdefensiv plötsligt. Samtidigt öser Belgien in mål själva, så det är svårt att se dem gå mållösa här. "Bara" Vitryssland hemma i tisdagsmatchen, så utgår från rätt starkt lag här och snarare rotation i den hemmamatchen som de ska vinna oavsett.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip