På söndagen spelas säsongens andra och sista North London derby.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Åttan mot nian i tabellen. Mycket prestige på spel. Båda lagen behöver helst vinna för att ha bra hugg på Europa League-platserna. Borde få två lag som verkligen går för segern vid eventuellt 1-1-läge alltså.

Spurs sliter en hel del med sitt spel. Framför allt offensiven ser väldigt tam ut. Senast skapade laget väldigt lite mot dokumenterat usla Bournemouth. Innan dess krävdes ett självmål för att såra Everton. Tycker Harry Kane spelar långt under sin maxkapacitet, tydligt att skadorna tagit ut sin rätt. Men nu ställs han mot Arsenal, vilket är något av ett favoritmotstånd för hans del. Positivt även att Son fick inleda på bänken senast, sydkoreanen borde vara hyggligt fräsch.

Arteta har fått viss ordning på Arsenals defensiv. Släpper in färre mål och målchanser än under Emerys ledning. Jag är dock inte övertygad om att Mustafi/Luiz/Kolasinac är en trebackslinje att luta sig mot över tid. Målvakten Leno är också skadad. Nu har visserligen reserven Martinez gjort det rätt bra, men i ärlighetens namn har han inte haft så mycket att göra. Stor risk att han blir synad om han verkligen sätts i arbete.

Så nog borde Spurs göra mål här. Tottenham har tre nollor på fyra senaste matcherna, men tycker inte defensiven imponerar direkt. Bournemouth tilläts skapa en hel del senast exempelvis.

Tänkbart lag:

Lloris,
Aurier, Alderweireld, Sanchez, Davies,
Sissoko, Winks
Moura, Lo Celso, Son
Kane

Arsenals offensiv har också sett klart förbättrad ut senaste tiden. Många klagar på att Aubameyang tvignas utgå från vänster, men en positiv följd av det blir att laget får två vassa kanter. För på högerkanten ser ynglingen Saka riktigt spännande ut. Nketiah är avstängd, så lär bli Lacazette som striker, även om Nketiah är spännande så är Laca ett snäpp vassare alltjämt. På mitten blir det troligen Xhaka och Ceballos. En ganska offensiv balans alltså, där spanjoren Ceballos verkligen klivit fram senaste matcherna efter en i övrigt iskall säsong.

Tänkbart lag:
Martinez,
Mustafi, Luiz, Kolasinac
Bellerin, Ceballos, Xhaka, Tierney
Saka, Lacazette, Aubameyang

Jag tror det här blir en rätt så fartfylld tillställning med målchanser åt båda hål. Kan se bägge lagen näta här och jag tror inte vi stannar på 0-0. Därför känns överspelet klart rimligt. Brukar ofta vara målrika matcher i det här derbyt. I motsvarande möte i höstas stod över 2,5 mål i 1.54. Nya förutsättningar nu såklart, men tror på bra chans för minst tre mål här.

This is the stats tab
This is the post tip