Det blir en kort rek från Turkiet denna gång. Eller kanske skulle man skriva kortrek då det är just kort det handlar om.

Trabzonspor tar emot Besiktas under måndagskvällen. Båda lagen befinner sig på den övre halvan av tabellen. Hemmalaget går vid seger upp på femte plats medan bortalaget vid vinst knaprar in tre viktiga poäng på Basaksehir och Galatasaray som båda är sex poäng före i skrivande stund.

Trabozonspor är inget fult lag men för den sakens skull är man inte kortsnåla. Turkiska ligan innehåller nämligen en hel del kort i stort sätt varje match. Inte lika kortglad som grannlandet Grekland där det typ snittas 10 kort per match. Trabozon har i sina fem senaste matcher plockat 12 kort. Motståndarna i dessa matcher har tillsammans samlat på sig 17 kort. Så man kan säga att man spelar boll på ett sätt som gör att motståndarna drar på sig fler kort än man själva tar. Flitigaste kortsamlarna är slovakerna Tomas Hubocan & Juraj Kucka på fem kort var tillsammans med Okay Yokuslu som grejat hela sju kort på egen hand.

Besiktas har lite fler spelare som går över gränsen i tid och otid. Känns lite som att man går all in nu. Krigar för varje poäng och då är det ok om det kostar lite kort. Tyvärr så blir man ju till slut avstängd om man tar för många gula eller råkar dra på sig ett rött men det är priset som Besiktas verkar vara beredda att betala. Är förutom ligan i farten i cupen och Champions League. Har varit flitiga kortsamlare i samtliga dessa turneringar. 20 kort har man dragit på sig på de fem senaste matcherna. Lagets motståndare i dessa fem har tagit 14 kort och då var ett av dessa lag snälla Bayern Munchen som spelade hemma. Dom bästa kortplockarna i laget är Caner Erkin, Ricardo Quaresma (tyvärr avstängd här) och den inte helt obekante Gary Medel. Alla dessa herrar har sex kort var på sitt samvete. Värst är dock Dusko Tosic som har sju kort på sina 16 matcher.

Räknar med att det kommer smälla rejält i denna match och kort kommer delas ut till höger och vänster. Tyvärr saknas några fina kortplockare i Pepe, Quaresma och Burak Yilmaz men finns ändå många spelare som kan bidra till att spelet går in.

Spelet blir över 5,5 kort i matchen

Lycka till vid rygg !

This is the stats tab
This is the post tip