GIF Sundsvall reser ner till Trelleborg på fredagen.
Mitt speltips: TFF vinner, med insatsen tillbaka på kryss. DNB eller asian +0 alltså.
Finns till bra odds hos Bethard , SpeedyBet & FastBet .

Tycker Giffarna blivit alldeles för stora favoriter här. Visst, de har en av seriens bästa spelare i Pontus Engblom (fem mål hittills) men bakom honom är det inte super-imponerande tycker jag. Sedan de åkte ur Allsvenskan har de tappat Eskelinen, Batanero, Tamimi, Carlos Moros Gracia, Björkander, Wilson, Mitov-Nilsson. Lägg till att de tappade Hallenius och Sema under fjolåret också. Med andra ord, det är en rejäl ombyggnation som pågår. Vilket är rimligt när man åker ur en serie. Men det Giffarna har idag kommer inte springa igenom den här serien.

Sju poäng har de tagit hittills, vilket känns som en bra utdelning sett till hur matcherna sett ut. Ska nu åka ner till Trelleborg för en match på gräs. Att som konstgräslag komma till Vångavallen är aldrig lätt.

Trelleborg inledde med att ta en meriterande seger mot Halmstad. Följde upp det med att förlora en jämn match mot Öster. I helgen som gick förlorade de borta mot Ljungskile. Det var en jämn match och inte alls någon katastrofprestation, men åkte på första målet och då blev det en svår match att vända. Har värvat ett par spelare med en del allsvensk rutin: Herman Hallberg + Måns Söderqvist från Kalmar FF, Liverstam från Helsingborg (tidigare HBK) och är alltid en svår motståndare på Vångavallen.

Känslan är att Trelleborg fått med sig någon poäng för lite i inledningen.

Superettan är en jämn serie. Att få 2.25 på asian hcp 0 på ett kapabelt hemmalag är alldeles för bra för att motstå. Visst är hemmaplansfördelen något mindre utan publik, men i en liga som Superettan ska publikstödet spela mindre roll. Att som gräslag möta ett konstgräslag är fortfarande en stor fördel. Pengarna tillbaka på oavgjort känns som en bra livrem här.

This is the stats tab
This is the post tip