Tyskland tar emot Nederländerna i en fredagsfest i Hamburg.
Mitt speltips: Rak hemmaseger på Tyskland.

Den här gruppen toppas osannolikt nog av Nordirland, som dock inte mött något av de här lagen än. Däremot slog Tyskland holländarna med 3-2 i Amsterdam när den här gruppen sparkades igång i mars.

Tyskland saknar Leroy Sane och Draxler, medan Kroos är tillbaka.
Nederländerna tappade PSVs Steven Bergwijn pga skada. Ersatts av Kluivert.

Tänkbara elvor:
Neuer,
Klostermann, Tah, Sule, Halstenberg
Kroos, Kimmich, Gündogan
Gnabry, Werner, Reus

Cillessen,
Veltman, van Dijk, De Ligt, Blind
Jong, Roon,
Bergwijn, Wijnaldum, Babel,
Depay

Tyskarna har varit en av dominanterna i landslagsfotboll senaste tioårsperioden. Föll dock platt under 2018 då de gick från att charma världen med offensiv torpedfotboll till att bli trött-tysken. Fiasko i VM och sedan uttåg från Nations League-gruppen. Tycker dock laget är lite på gång igen. Genomfört en generationsväxling där de rätt så rättvist slog Nederländerna i våras. Fick "bara" 2-2 hemma mot holländarna i Nations League, men förtjänade i mitt tycke segern då. Hade länge 2-0, men bortalaget lyckades forcera in 2-0 matchens sista fem minuter. Tyskarna var dock det bättre laget då. Är alltid en maktfaktor på hemmaplan där de otroligt sällan tapar poäng på hemmaplan.

Mycket positivt runt Nedelränderna. Leds av världens bäste mittback van Dijk och har dessutom två av världens mest spännande spelare i centrallinjen (Juve-de Ligt och Barca-de Jong). Personligen gillar jag även Liverpool-Wijnaldum också. Men frågan är om inte nyhetens behag runt de Ligt och de Jong bidrog till hajpen runt dem. Båda har bytt klubb under sommaren med allt vad det innebär och ingen av dem har fått någon superstart. Klart att båda är bra redan och mycket väl kan bli två spelare som dominerar världsfotbollen i tio år, men frågan är om de här där här och nu. Bakom dessa tycker jag att Nederländerna ska vara något sämre än Tyskland, åtminstone på pappret.

Tycker det här känns oddset känns aningen högt på Tyskland. Enligt mig ska de över tid vara något bättre än holländarna och i kraft av hemmaplan tycker jag de ska vinna oftare än varannan gång.

This is the stats tab
This is the post tip