På Stadio Friuli i Udine tar poänglösa Udinese emot Parma i den italienska Serie A. Det blir ett möte mellan två lag som skriker efter poäng. Hemmalaget har förlorat sina samtliga tre inledande matcherna hittills, där de till och med har misslyckats att göra mål i alla dessa möten. För Parmas del har det gått lite bättre då lagen ändå har tagit en seger i sin senaste match. Marknaden har Udinese som favoriter till seger. Detta kan jag inte hålla med om, med tanke på formen och den offensiva kraft i Parma.

Det är helt klart offensiven som har svikit Udinese under inledningen av säsongen. På tre matcher har laget totalt släppt in fyra mål i förlustmatcherna mot Verona, Spezia och Roma, vilket verkligen inte är fy skam. Detta är Udinese vana vid och bättre försvar än så har de inte. Men att offensiven inte har gjort ett dugg för laget är så klart under all kritik. Det är tufft när ett flertal spelare har kraftigt underpresterat. Ännu tuffare är det när laget är skadeskjutet och har flera spelare borta på grund av skador.

Udinese saknar mittfältarna Rolando Mandragora och Mato Jajalo, högerbacken Jens Stryger Larsen, mittbacken Bram Nuytinck och målvakten Juan Musso. Dessutom är mittfältaren Walace tveksam till start. Även Parma har avbräck i fyra positiva Corona fall där Roberto Inglese, Juan Brunetta, Jacopo Dezi och Lautaro Valenti missar matchen. Sedan tidigare är även Mattia Sprocati, Maxime Busi, Andreas Cornelius och Valentin Mihala skadade. Men Parma har ändå presterat väl i inledningen.

Efter två raka ligaförluster mot Napoli och Bologna blev det en vinst senast hemma mot Verona med 1 - 0. Där visade Parma prov på ett starkt försvarsspel samtidigt som offensiven fungerade bra och det lätt hade kunnat bli fler mål framåt. Med den formen kan Parma utmana Udinese om samtliga poäng. Parma vann förra säsongens båda möten mot Udinese - där det blev 3 - 1 borta och 2 - 0 hemma. Eftersom både Udinese och Parma är desperata efter alla poäng ser jag detta som ett helt öppet möte.

Därmed har Parma, med en stark insats senast, en bra chans till att plocka poäng genom att spela oavgjort eller vinna matchen.

Speltips Udinese - Parma:
Parma med asian handicap +0.5 (X2) - odds 1.96 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Udinese:
Nicolas, Rodrigo Becao, Sebastien De Maio, Samir, Hidde ter Avest, Rodrigo De Paul, Tolgay Arslan, Roberto Pereyra, Thomas Ouwejan, Kevin Lasagna & Stefano Okaka Chuka.

Bekräftad startelva - Parma:
Luigi Sepe, Giuseppe Pezzella, Riccardo Gagliolo, Simone Iacoponi, Vincent Laurini, Jasmin Kurtic, Gaston Brugman, Hernani, Juraj Kucka, Gervinho & Yann Karamoh.
---

This is the stats tab
This is the post tip