Åttondelsfinal i afrikanska mästerskapen mellan Uganda och Senegal.
Mitt spel: Senegal asian -1. Spelet innebär att du får pengarna tillbaka om det blir uddamålsseger för Senegal. Fullvinst om de vinner med två+ mål.

Bägge lagen slutade tvåa i sin respektive grupp. Senegal föll i en tajt match mot Algeriet medan de enkelt slog Tanzania (2-0) och Kenya (3-0). Ingen skam att förlora mot ett disciplinerat Algeriet egentligen. Håller fortfarande Senegal som en klar segerkandidat. Har ett starkt lag med Liverpool-Mané, Everton-Gueye, Napolis miljardback Koulibaly och Rennes-duon Sarr + Niang. Stabilt lag utan några direkta svagheter. Till stora delar är det samma lag som mycket knappt åkte ur gruppspelet i förra årets VM-turnering. Att x-faktorn Mané fick lite utdelning senast (två mål) kan bli oerhört viktigt inför resten av turneringen. Känslan är att spelet i andra halvlek betyder mycket för Senegal, som verkligen kliver in i den här matchen från ett positivt flow.

Uganda krånglade sig vidare via seger mot Kongo, kryss mot Zimbabwe och förlust mot Egypten. Gjorde det förvisso rätt okej mot favoriterna Egypen (trots 2-0-förlust) men överlag är jag inte så imponerad av Uganda. Har släppt till en hel del målchanser i alla matcher. I truppen finns inte alls samma imponerande spets av spelare som lyckats i stora europeiska klubbadresser. Ett par av truppspelarna är Syrianskas Abdu (startat alla matcher hittills) och Östersunds Mukiibi (spelat en match hittills). Verkar dessutom vara lite stökigt internt då spelare vägrat delta i vissa träningar pga en cash-dispyt med förbundet.

Senegal har en vilodag mindre inför den här matchen och det lär vara rejält varmt (ca 30 grader) när den spelas. Trots det ska de ha toppchans att vinna här. Tror Uganda kommer ha mycket svårt att göra mål medan Senegal borde få utdelning på ett förmodat spelövertag. Sedan kontrar Mané in ett avgörande 2-0?

This is the stats tab
This is the post tip