SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Norrlands"derby" väntar på måndagen när Giffarna gästar Umeå.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. bet365 .

Med 12 poäng kvar att spela om har Umeå sex poäng (och sämre målskillnad) upp till säker mark. Ska extremt mycket till för att de ska lösa det, men för att ge sig själva chansen måste de vinna alla matcher som är kvar och hoppas på det bästa. Kryss är helt dött för deras del.

Giffarna har en pyttechans att ta kvalplatsen, men då måste de vinna alla matcher som är kvar och hoppas på total kollaps av Öster/J Södra. Väldigt osannolikt, men för att ge sig själva chansen måste de vinna sina matcher. Kryss därmed dött även för Giffarna.

Sundsvall är för övrigt seriens målgladaste lag med minst tre mål i 17 av 26 matcher hittills. Har vasse Pontus Engblom som troligen säkrat skytteligatiteln redan och som backas upp av Blomberg och Berg. Gjort mål i 23/26 matcher. Har nämnt det flera gånger gällande Sundsvall:
- Framåt är de nästan i paritet med topplagen (bara Degerfors har gjort fler mål).
- Bakåt är de nästan i paritet med bottenlagen (bara sex lag har fler insläppta).

Ett resultat av hur transfers in och ut ur truppen varit de senaste två åren.

Umeå är inte lika målglada. Bara 11/26 matcher har haft tre eller fler mål. Tillsammans med Ljungskile har de gjort minst antal mål i serien. Här har de dessutom avstängningar på ett par spelare (Ahmetovic, Jorge Julia och Sahlin). Tungt för nykomlingen, som nog får det svårt här. Men de måste gå all in för att vinna här, annars är kontraktet troligen helt kört. Stundtals har de gjort okej resultat i den här serien, men det har blivit alldeles för många kryss, vilket jag inte tror på här dock, med tanke på förutsättningarna.

Konstgräsmattan i Umeå är bedrövlig och det lär vara snorkallt. Men med tanke på att Sundsvall är ett "överlag" och att Umeå måste bjuda upp och gå för segern här tror jag på bra chans för bägge lagen att näta. Och med tanke på att kryss borde vara dött som resultat känns överspelet klart bra.

This is the stats tab
This is the post tip