Det har blivit dags för final i Lyon, mellan USA och Nederländerna.

USA har gått den svåra vägen hit genom att slå ut både Frankrike och England, de lag som innan turneringen sågs som de största hoten för USA. Men vi har sett att stå som det vinnande laget mot USA är en för tuff uppgift. De har en kvalité och bredd i truppen som ingen annan kan mäta sig med. Medan Sverige, Nederländerna och andra lag behöver spela med sin elva i varje match så går USA runt på folk och det påverkas inte alls i den grad som det hade gjort om de andra landslagen hade gjort likadant.

Nederländerna har fått en lättare resa hit än USA men den har fortfarande varit svår och de orangeklädda har fått slita för att stå på planen idag. De var illa ute redan i åttondelsfinalen mot Japan. Japanskorna hade för många lägen i andra halvlek för att inte göra mål, det straffar sig på den här nivån. Nederländerna kunde istället avgöra i slutminuterna. I semifinalen kändes det också som att de var på väg bort från finalen. Sverige var det bättre laget i första halvlek men lyckades inte heller få in bollen. I förlängningen var Nederländerna piggas och avgörandet kom också där.

Jag väljer att kolla på underspelet när det kommer till frisparkar.
Visst, det är final och kommer kanske smälla lite mer än vanligt men linan är för hög, enligt mig. Två lag som båda vill spela fotboll och ha kontroll på bollen. Värmen gör det dessutom svårt att hålla en hög press, framförallt i början kan det vara smart att ligga lågt så spelarna inte tar ut sig allt för mycket i början, snarlikt det vi fick se Nederländerna göra mot Sverige.

Jag spelar under 27,5 frisparkar @1.72 hos bet365 med 3u.
Spelet hittas under "skapa ett spel".

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip