Härlig match rundar av dag två i VM, USA mot Wales.
Mitt speltips: USA att ha över 4,5 hörnor i matchen.

Jag är inget fan av Wales. Tycker det är ett väldigt begränsat landslag som länge litat på Bales x-faktor. I mästerskapen brukar de ofta ligga lågt och försöka försvara sig till framgång. I EM i fjol släppte de till:
12 hörnor mot Schweiz.
10 mot Turkiet.
7 mot Italien.
9 mot Danmark.

Som alltid ska det brasklappas att historia är historia. Nya matcher och nya motståndare nu, nya förutsättningar. Men ser inte att de ska ändra approach totalt här, är samma ledning och ungefär samma spelare de har att tillgå. De har inte riktigt kvalitén att föra spelet och har riktigt mycket boll när motståndet är bättre.

Tänkbar elva:
Hennessey; Ampadu, Rodon, Davies; Roberts, Allen, Ramsey, Williams; Johnson, Bale, James

Frågan är hur bra USA är. Svårt att översätta deras kvalmatcher till europeiska diton och kvalspelet var väl ingen supersuccé. Med Bajen-Berhalter som förbundskapten känner man vl sig inte supertrygg. Men USA brukar vara väldigt frejdiga i mästerskapen. Ligger liksom i jänkarnaturen att ösa på, orädda för motståndet. Tycker också de har en småspännande offensiv med bland andra Pulisic, Aaronson m.fl.

Tänkbart lag:
Turner; Dest, Zimmerman, Long, Robinson; Musah, Adams, Acosta; Aaronson, Ferreira, Pulisic.

När man tittar på tidigare matcher i landslagsspel ska man alltid vara försiktig med att dra slutsatser. Olika turneringar och väldigt varierande kvalitet på motståndet. Men om vi rensar bort lite irrelevanta matcher så kan vi konstatera att Wales ofta släpper till fler än fem hörnor medan USA ofta skapar fler. Jag tror på en matchbild med ett USA som har mest boll medan Wales faller tillbaka. Slipper vi ett scenario där USA tar en tidig ledning att spela på en stor del av matchen tycker jag det bör vara bra chans för jänkarna att skrapa ihop fem eller fler hörnor över 90.

Speltips: USA över 4,5 hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip