Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Mestalla där Valencia tar emot Betis. Det är tabellfyran mot tabellnian så det blir ett spännande och tufft möte oavsett. Dock har marknaden valt att favorisera Valencia enormt i detta möte, eftersom de har hittat en bra form igen. Men icke förty ska detta bli någon en enkel match då Betis också har spelat bra, under en längre tid, faktiskt. Om Valencia vinner möte så blir det inte genom att utklassa Betis. Så mest värde finner jag i ett handikapp spel på +1,5 mål till Betis till ett tillräckligt högt odds.

På de fem senaste ligamatcherna har Valencia tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det är ett bra facit med tanke på att de har mött Atletico Madrid, Levante, Malaga, Real Sociedad och senast Athletic Bilbao borta (1-1). De har gjort mål i alla matcher utom mot Atletico Madrid samt att det i övrigt har sett stabilt ut på alla positioner. Givetvis ska de vara favoriter till att vinna matchen mot Betis men någon storseger för Valencia eller storförlust för Betis har jag svårt att se. Valencia har inte på de senaste 14 omgångar vunnit med handikapp siffror mot något lag i ligan. Senast var det alltså den 19 november 2017 borta mot Espanyol, så att Valencia vinner med stora siffror hör faktiskt till ovanligheter.

Om vi tittar på Betis fem senaste matcher har de också tre vinster, en förlust och en oavgjord. Även där är det ett bra facit med tanke på att förlusten kom mot Real Madrid, vinsterna mot Villarreal, Deportivo och Levante, samt att det blev mållöst senast mot Real Sociedad. Betis ligger bra till i tabellen och har häng på de sista Europa-platserna, eftersom de endast är fyra poäng efter. Tränaren Quique Setien har gått över till en 3-5-2-formation som gör Betis ännu starkare bakåt, i mitt tycke, då det blir en 5-3-2 formation när de väl försvarar sig. Så det kommer att bli svårt för Valencia att ösa in mål i mötet.

Även under tidigare möten har Valencia har svårt att besegra Betis stort. På de fem senaste möten har de lyckats med det en gång, men dock inte på hemmaplan. Se här:

LaLiga: 15/10, 2017
Betis 3 - 6 Valencia

LaLiga: 11/2, 2017
Betis 0 - 0 Valencia

LaLiga: 11/9, 2016
Valencia 2 - 3 Betis

LaLiga: 7/2, 2016
Betis 1 - 0 Valencia

LaLiga: 19/9, 2015
Valencia 0 - 0 Betis

Någon 6-3 match kommer vi definitivt inte att se i kväll. På Mestalla har Betis spelat riktigt bra, med tanke på 3-2 vinsten och det mållösa mötet för några år sedan, så Betis ska klara av att göra det svårt även denna gång. Därmed finner jag mest värde i att Betis inte ska bli krossade av Valencia och lägger ett handikapp spel på Betis +1,5 mål i matchen till 1.73 i odds hos Betsafe .
---
Preliminär startelva Valencia: Neto, Martin Montoya, Jeison Murillo, Gabriel Paulista, Jose Gaya, Carlos Soler, Daniel Parejo, Geoffrey Kondogbia, Goncalo Guedes, Santi Mina & Rodrigo.

Preliminär startelva Betis: Antonio Adan, Junior Firpo, Jordi Amat, Marc Bartra, Aissa Mandi, Antonio Barragan, Ryad Boudebouz, Javi Garcia, Fabian, Joaquin & Loren Moron.
---

This is the stats tab
This is the post tip