Det väntas bli ett vidöppet möte när Valencia tar emot Celta Vigo på Mestalla i den spanska La Liga. Valencia kommer till matchen från en bortaförlust mot de regerande mästarna Real Madrid medan Celta Vigo vann senast hemma mot bottengänget Elche. Båda resultaten var väntade. Valencia gjorde ändå en stabil insats överlag och har en bra hemmaform. Celta Vigos vinst kostade dem två tunga avstängningar på nyckelspelare. Detta gör att mitt val faller på Valencia med en liten livlina i matchen.

Det går inte att bortse från att Valencia har haft en mindre bra säsong hittills, efter att ha tvingats att sälja av flera spelare precis innan säsongsöppningen. Dock har de lånat in tre nya spelare under januari fönstret så det är alltid lika spännande att följa dem. Formen är helt okej och på hemmaplan plockar de i regel poäng. Det har endast blivit tre förluster hittills, på elva spelade hemmamatcher, som har kommit mot Real Betis Atletico Madrid, Sevilla. Dessa tre lag ligger på den övre halvan av tabellen.

Efter en katastrofal inledning på säsongen har Celta Vigo bytt tränare till Eduardo Coudet och fått en bra utdelning. Dock har laget sedan hamnat i en formsvacka där de inför mötet mot Elche, som ligger nästsist i tabellen, hade sex raka ligamatcher utan seger (sju om vi räknar med cupförlusten mot Ibiza). Segern mot Elche var välbehövlig men kom på bekostnad av ett dyrt pris då lagets bästa spelare, Iago Aspas, drog på sig sitt femte gula kort och är avstängd. Det gjorde även kreatören Brais Méndez.

Celta Vigo dras sedan tidigare även med skador på mittfältaren Emre Mor, målvakten Sergio Alvarez och försvararen David Junca. Med Brais Méndez och Iago Aspas också borta är det många avbräck. Då har jag väldigt svårt att se Celta Vigo åka iväg med några poäng alls. Därmed lägger jag ett spel på en Valencia seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Celta Vigo bortaseger och vinst vid en rak Valencia seger i matchen.

Speltips Valencia - Celta Vigo:
1 asian 0 (samma som Valencia draw no bet) - odds 1.80 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Jasper Cillessen, Jose Gaya, Hugo Guillamón, Gabriel Paulista, Thierry Correia, Álex Blanco, Carlos Soler, Uros Racic, Daniel Wass, Maximiliano Gomez & Lee Kang-in.

Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ruben Blanco, Hugo Mallo, Nestor Araujo, Jeison Murillo, Aaron Caricol, Renato Tapia, Augusto Solari, Denis Suarez, Nolito, Facundo Ferreyra & Santi Mina.
---

This is the stats tab
This is the post tip