Derbi valenciano!

På Mestalla har vi en härlig derbymatch då Valencia tar emot Levante, efter tre månaders uppehåll på grund av pandemi. Säsongens första match bjöd på en hög underhållning då Valencia tog en stark bortaseger med 4 - 2. Några liknande siffror är givetvis inte att utesluta, med tanke på att båda lagen är starka i sina offensiv. Dock är det fortfarande en stor klasskillnad mellan lagen. Historiskt har inte Levante heller vunnit någon tävlingsmatch på Mestalla sedan år 1937 och lär inte göra det nu heller.

Jag är övertygad om att en längre vila från fotbollen har gynnat Valencia. Det har blåst kalla vindar under hela säsongen och mycket av snacket har handlat om det som har hänt utanför planen, där tränaren sparkades direkt, etcetera. Nu har allt detta lagt sig en aning. De protesterande supportrarna är dels inte lika aktiva och dels inte alls på Mestalla, eftersom matchen spelas inför tomma läktare. Detta ger lugn och ro för Valencia att återigen kunna fokusera på kampen om Champions League platsen.

Tabelläget är som sådant att Valencia befinner sig på en sjunde plats, 4 poäng föra Villarreal. Valencia, som sitter på en Europa League kvalplats, har 3 poäng upp till Atletico Madrid. Sedan är det bara en poäng till upp till Getafe och Real Sociedad och ytterligare bara en poäng upp till tabelltrean Sevilla. Poängen är att det är sjukt jämnt i toppen bakom Barcelona och Real Madrid, så för Valencias del är det bara en trepoängare som gäller här. I den senaste matchen på Mestalla blev det 2 - 1 mot Betis.

Levante befinner sig på den nedre halvan av La Liga tabellen, utan någon större fara ännu att åka ur. På hemmaplan tar de viktiga poäng som ger dem andrum, men bortaspelet är under all kritik. Detta år har Levante förlorat samtliga fem bortamatcher, som har spelats mot Atletico Madrid, Osasuna, Barcelona, Villarreal och senast blev det 0 - 3 mot Eibar. Mål kommer Levante garanterat att släppa in mot Valencia också, men jag tvivlar på att Levante göra lika många eller fler mål än dem.

I Valencia är Geoffrey Kondogbia avstängd, men Francis Coquelin är den som ändå får spela bredvid lagkaptenen Daniel Parejo på det centrala mittfältet. Sedan länge är mittbacken Ezequiel Garay knäskadad. Ferran Torres dras också med en knäskada och är tveksam till start. Portugisen Goncalo Guedes är ett mer än tillräckligt bra alternativ. I Levante är högerbacken Ivan Lopez knäskadad och borta tills slutet av augusti.

Valencia är utvilade, taggade och laddade att fortsätta klättra i tabellen och vinner detta möte två gånger på tre försök. Marknaden erbjuder ett betydligt högre odds än det utfallet och då blir det ett spel på en rak hemmaseger i derbi valenciano.

Speltips Valencia - Levante:
1 - odds 1.75 hos 888sport .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Valencia:
Jasper Cillessen, Alessandro Florenzi, Mouctar Diakhaby, Hugo Guillamon, Jose Gaya, Carlos Soler, Daniel Parejo, Francis Coquelin, Goncalo Guedes, Rodrigo & Maximiliano Gomez.

Bekräftad startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Carlos Clerc, Ruben Vezo, Sergio Postigo, Jorge Miramon, Ruben Rochina, Enis Bardhi, Nikola Vukcevic, Jose Campana, Roger Marti & Jose Luis Morales.
---

This is the stats tab
This is the post tip